Tuore sääennuste vie joulumielen mennessään – viikon puolivälin yllättävä käänne voi vielä muuttaa kaiken: "Se saattaa sekoittaa korttipakan kokonaan"

5:53

Joulu häämöttää jo reippaan viikon päässä, ja etenkin Etelä-Suomessa jouluaan viettävät aprikoivat, saadaanko etelään lunta. Joulu näyttäytyy tämän hetken ennusteissa lämpimän harmaana.

Millaisessa säässä suomalaiset viettävät arkeaan alkavalla viikolla? Katso yllä olevalta videolta!

Haaveet valkoisesta joulusta romuttuivat osittain jo torstaina, kun valkean joulun todennäköisyyttä pidettiin sen hetkisten ennusteiden mukaan surkeana monissa osissa maata.

Joulun sääennuste ei näytä tälläkään kertaa sen valoisammalta. MTV:n meteorologi Aleksi Jokelan mukaan lauha säätyyppi näyttäisi jatkuvan tällä tietoa ainakin jouluaattoon saakka.

– Atlantilla on varsin laaja matalapaine, joka kuljettaa etelästä lämmintä ilmaa jatkuvalla syötöllä kohti Suomea. Lauha ilmavirtaus jatkuu pitkään, Jokela toteaa MTV Uutiset Livessä.

Onko pohjoisosissa valkea joulu?

Pohjoisosissa maisemat ovat olleet jo pitkään varsin talvisen näköisiä. Meteorologin mukaan luminietokset näyttäisivät säilyvän joulun yli.

– Ensi viikon lämpöasteet eivät ehdi sulattamaan lumia maan keski- ja pohjoisosissa kokonaan – ainakaan toivottavasti, Jokela spekuloi.

Sääennuste saattaa kuitenkin saada alkavalla viikolla yllättävänkin käänteen.

– Aika voimakas myrsky ja matalapaine kulkevat viikon puolivälissä maan yli. Se saattaa sitten sekoittaa korttipakan kokonaan ja jakaa meille uudet ennustuskortit.

Mustaa joulua etelään

Tämän hetken ennusteiden mukaan matalapaine on kuitenkin sen verran vahva, että Etelä-Suomessa jouluaan viettävien on turha haaveilla valkoisesta jouluaatosta.

Länsi- ja Etelä-Suomen sää pysyttelee sellaisena kuin se on viime päivinäkin ollut: kosteana, pilvisenä ja synkkänä. Viikon loppupuoliskolla lämpötila saattaa käväistä pakkasella etelässäkin, mutta joulun sää on lähempänä juhannus- kuin paukkupakkassäätä.

– Aika suurella todennäköisyydellä etelässä ja lännessä on musta joulu tulossa, Jokela kertaa tummanpuhuvaa ennustetta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja