Tuomioistuin päätti: Oikeusministeriö saa tutkia Trumpilta takavarikoidut asiakirjat

2:03
MTV Yhdysvalloissa: Kaatavatko lukuisat syytteet Trumpin, vai lisäävätkö ne suosiota entisestään? Katso uutisjuttumme lokakuulta.

Yhdysvaltalainen valitustuomioistuin on kumonnut määräyksen, jolla määrättiin ulkopuolinen selvitysmies tutkimaan ex-presidentti Donald Trumpin Mar-a-Lagon kartanosta elokuussa takavarikoituja asiakirjoja. Osa asiakirjoista oli luokiteltu salaisiksi. Samalla päätös oli estänyt oikeusministeriötä hyödyntämästä asiakirjoja tutkinnassaan.

Valitustuomioistuimen mukaan elokuun kotietsintä oli täysin laillinen eikä floridalaistuomarilla, joka teki päätöksen selvitysmiehestä, ollut valtuutta rajoittaa oikeusministeriön tutkintaa.

Samalla valitustuomioistuin hylkäsi Trumpin valituksen siitä, että kotietsintä loukkasi hänen oikeuksiaan ex-presidenttinä.

– Vaikka on toki epätavallista, että ex-presidentin kotiin myönnetään etsintälupa, se ei saa vaikuttaa tapauksesta päättämiseen, eikä se anna oikeusistuimelle lupaa sekaantua menossa olevaan tutkintaan, tuomioistuimen perusteluissa sanottiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja