Oikeus suostui Trumpin pyyntöön takavarikoitujen asiakirjojen tutkimisesta

3:42
Video: Trump väitti FBI:n lavastaneen todistusaineistoa kartanonsa ratsiassa ja vihjaili tulevasta: "Vastareaktio, jollaista kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt"

Yhdysvalloissa oikeus nimittää ulkopuolisen asiamiehen tutkimaan asiakirjoja, jotka liittovaltion poliisi FBI takavarikoi ex-presidentti Donald Trumpin kartanosta viime kuussa.

Liittovaltion tuomari Aileen Cannonin maanantaisen päätöksen mukaan Trumpin henkilökohtaiset tavarat, asiakirjat ja aineisto voidaan tarkastaa. Luvan ulkopuolelle jää salaiseksi luokiteltu ja kansallista turvallisuutta koskeva aineisto.

Oikeusministeriö on vastustanut asiamiehen määräämistä, koska se voisi ministeriön mukaan vaarantaa kansallisen turvallisuuden ja hidastaa tutkimuksia siitä, miksi Trumpin hallusta löytyi salaista materiaalia.

Trumpin mukaan asiakirjojen tutkiminen on tarpeen, koska hän ei ole tehnyt mitään väärää, vaan kyse on oikeusministeriön noitavainosta, jonka tarkoituksena on vahingoittaa hänen mahdollista uutta presidenttiehdokkuuttaan.

Osapuolilla on perjantaihin saakka aikaa toimittaa oikeudelle lista ehdokkaista asiamieheksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja