Tuo kaunis syksy olohuoneeseen

Helpoilla uudistuksilla ja rikkailla väreillä kodin viihtymisen keskus muuntuu lämpimäksi ja kutsuvaksi.

Oleellista syksyisen tunnelman tuomisessa on neutraalien sävyjen vaihtaminen lämpimiin väreihin seinissä ja kodin tekstiileissä. Kaakaon, ruosteen ja kullan vivahteet herättävät sesongin henkiin sisätiloissa.

Plyysityynyt, villatäkit ja ruosteenvärisellä kankaalla pehmustettu tuoli tai pari tekevät huoneesta kotoisan ilman suurta panostusta. Maalaa tai tapetoi jokin huoneen seinistä esimerkiksi ruosteenpunaisella tuodaksesi tilaan ripaus dramatiikkaa. Vaihda kepeät harsoverhot ruskeansävyisiin punottuihin roomalaisiin kaihtimiin ja juuttiverhoihin.

Lehtien loistoa sisätiloihin

Valtaisan ja huomiota herättävän, syksyisen taideteoksen hankkiminen olohuoneeseen maksaa omaisuuden. Maalaa tai tapetoi mieluummin seinälle pari paksua kolumnia ja kuvioi ne käyttämällä esimerkiksi sabluunoita ja räväkkää punaista maalia. Tapettia ei tarvitse kuvioida erikseen, vaan siihen voi valita sopivan kuva-aiheen.

Viimeistele piristyskaistaleet sutimalla niiden reunat punaisella maalilla. Selkeänväriset, mutta toisistaan sekä väreiltä että materiaaleilta poikkeavat koristetyynyt sohvalla tekevät laiskanlinnasta kutsuvamman. Valitse vaikkapa punertavia, rusahtavia ja vihreitä värejä.

Tunnelmaa yksityiskohdista

Olohuoneen pöytää somistamaan tuodaan syksyinen valonlähde. Puisella jalalla varustettu lamppu henkii luonnollisuutta ja varjostimeen saa eloa kirjakaupoista saatavilla värikkäillä nauhoilla. Värikäskuosinen muovinen pöydänalunen viimeistelee huonekalun värimaailman.

Neliönmuotoiset mattolaatat auttavat näppärästi syksyn tuomisessa olohuoneeseen. Esimerkiksi raidalliset laatat ruosteen- ja kermanväristen neliöiden kanssa toimivat hyvin yhteen. Nahkainen tai tummasävyinen ottomaani ja puinen säilytyslaatikko tai tarjotin lisäävät huoneen luonnonmukaisuutta.

MTV3/bhg.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat