Tuntematon taiteilija teki Perttu Häkkiselle näyttävän kunnianosoituksen – "Miksi vaeltaa haisevan lauman mukana, kun voi lentää kuin kotka"

Tuntematon taiteilija teki Perttu Häkkiselle näyttävän kunnianosoituksen 0:47

Radiotoimittaja ja muusikko Perttu Häkkinen kuoli tapaturmaisesti elokuun alkupuolella. Nyt Häkkiselle on tehty komea muistoteos Helsingin Laajasaloon.

MTV kävi katsastamassa tiistaina graffitin Laajasalossa. Taideteosta ihailemaan saapui myös yllättäviä vieraita. Katso video yläpuolelta!

Toimittaja, muusikko ja kirjailija Perttu Häkkinen kuoli 12. elokuuta 2018 Helsingin Hakaniemenrannassa. Vain 39-vuotiaana kuolleen Häkkisen kuolema oli tapaturmainen.

Upean kunnianosoituksen tekijää ei tiedossa

Nyt Perttu Häkkisen muistoksi on tehty iso graffitimaalaus Laajasalon ja Herttoniemen välisen sillan alle Helsingissä.

Häkkinen vietti nuoruudessaan paljon aikaa Laajasalossa.

Ohesta löytyvältä videolta on nähtävissä, kuinka Häkkinen on puettu taideteoksessa sarjakuvahahmo Mustanaamioksi ja taustaa komistaa kaupungin siluetti.

Mitä luultavimmin Mustanaamio ei ole valikoitunut hahmoksi sattumalta: YLE:n nettisivujen perusteella Perttu Häkkinen on kuvaillut itseään aikoinaan muun muassa "Mustanaamio-kerhon kultajäseneksi".

Maalaus on viimeistelty sanaparsilla "Miksi vaeltaa haisevan lauman mukana, kun voi lentää kuin kotka" ja "Lämmin kiitos".

"Nauroi yksin pimeässä ja eli unelmissa"

Perttu Häkkisen läheinen ystävä kertoi MTV Uutisten haastattelussa kaverinsa kuoleman tulleen täysin puun takaa.

Nimettömänä pysyttelevä ystävä kertoi tutustuneensa Häkkiseen yli kolme vuosikymmentä sitten partiossa. Lapsuudenystävä näki Häkkistä viimeisen kerran miehen kuolemaa edeltäneenä iltana Flow-festivaaleilla.

– Käytännössä heräsin sunnuntaiaamuna puheluun, että Perttu on kuollut. En vieläkään osaa käsittää tapahtunutta enkä pysty hyväksymään sitä.

– Kuolinilmoitukseeni kirjoitettakoon sanat "Nauroi yksin pimeässä ja eli unelmissa", Häkkinen kirjoitti Twiitissään.

Lue myös:

    Uusimmat