"Tuntee pelin erittäin hyvin" – näin Erkka Westerlund arvioi Leijoniin tyrkyllä olevaa Antti Pennasta

Lehdistötilaisuus: Ilves - KalPa 5:55
Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen lehdistötilaisuudessa KalPa-luotsi Petri Karjalaisen kanssa tiistai-illan SM-liigaottelun jälkeen.

Valmentajakoulutuksen kehittäjä Erkka Westerlund kehuu Leijonien päävalmentajaehdokkaan käsitystä jääkiekosta ja sen kehityksestä: "Hän edustaa tulevaisuuden valmentajaa".

Suomi-kiekon johtava kehittäjä ja entinen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund määrittää Ilves-valmentaja Antti Pennasen nykyaikaiseksi ja urheilijalähtöiseksi valmentajaksi. Jukka Jalosen vahvimmaksi seuraajaehdokkaaksi mediassa nostettttu Pennanen olisi myös Westerlundin mielestä kelpo ehdokas päävalmentajaksi.

Samalla Westerlund korosti, ettei hän tunne valintaprosessin tilannetta.

– Hän edustaa tulevaisuuden valmentajaa, Westerlund tiivisti arvionsa Pennasesta.

– Meillä Suomen jääkiekossa on ollut valmennuskulttuurin muutos menossa, ja hän edustaa urheilijalähtöistä toimintatapaa.

Westerlund on aikoinaan valmentanut Pennasta parilla nuorten maajoukkueleirillä. Pennasen valmennusuraa hän on seurannut vain ulkoapäin, mutta päävalmentajaehdokkaan ajatukset tulivat tutuiksi tämän toimiessa Jääkiekkoliiton urheilujohtajan tehtävässä.

– Silloin kuulin Pennasen luentoja ja esityksiä. Niistä sai käsityksen, että hän tuntee pelin erittäin hyvin, Westerlund tarkensi.

Hyvä käsitys lajin kehityksestä

Westerlund kehuu Pennasen käsitystä jääkiekosta ja sen kehityksestä.

– Uskon, että pelin asiantuntijuus on ollut alun perinkin hänen vahvuutensa. Myöhemmin hän on syventänyt osaamistaan johtamisen puolelle, Westerlund jatkoi.

– Suomessa on puhuttu Suomi-kiekosta ja meidän pelistä. Hän on käynyt sen koulun ja kehittänyt sitä omaan suuntaansa. Hänen vahvuutensa on ennen kaikkea pelin valmentaminen.

Pennanen, 44, olisi Westerlundin mielestä kaiken kaikkiaan hyvä ehdokas Jalosen työn jatkajaksi.

– Pennasella on jo kokemusta huippukiekosta. Ja nyt on menossa sukupolvenvaihdos ja kulttuurin muutos, joten päävalmentajaksi kannattaa mieluummin valita vaihtoehto nuoremmasta päästä.

– Meillä on monta hyvää ehdokasta päävalmentajaksi, ja hän on yksi niistä, mutten tunne valintaprosessin tilannetta.

Kahteen otteeseen miesten maajoukkuetta valmentanut Westerlund toimii edelleen Jääkiekkoliiton valmennusvaliokunnassa ja TPS:n hallituksessa.

– Pelaajien seuranta on jo jäänyt vähemmälle, mutta valmennusosaamisen kehittäminen ja valmentajien kehittäminen kiinnostaa. Valmennusvaliokunta on ainoa yhteys liittoon. Operatiivisella puolella olen mukana TPS:n valmentajakoulutuksessa, Westerlund kertoi kuulumisistaan.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Sami Kauhanen sekä suomalaiset leijonaikonit Jere Lehtinen ja Saku Koivu ovat valmistelleet miesten jääkiekkomaajoukkueen seuraavan valmentajan valintaa kesäkuusta. Jalonen luopuu tehtävästä alkaneen kauden jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat