Mainos

Tunnuslukua näppäilevän täytyy olla röyhkeä

Asiantuntija kehottaa suomalaisia ottamaan itselleen rohkeasti tilaa, kun he näppäilevät sirukortin tunnuslukua kauppajonossa.

Pankkialan asiakasneuvontayhdistyksen johtaja Erik Sirén rauhoittelee MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa, että kortilla maksaminen on Suomessa edelleen turvallista.

Maksukorttien käyttö on herättänyt viime aikoina keskustelua Ruotsissa, jossa huijarit kopioivat lukuisia kortteja myymälään itse asentamallaan kortinlukijalla. Myös muita vastaavia tapauksia on ilmennyt viime aikoina.

Kaupan kassoilla yleistyneistä sirukorttien maksupäätteistä ja tunnuslukujen näppäilystä huolimatta Suomessa ei Sirénin mukaan ole erityistä syytä huoleen.

Tunnuslukuaan näppäilevän on kuitenkin hyvä muistaa, että oman tilan raivaaminen kaupan jonossa on sallittua ja suositeltavaa. Suomalaiset eivät ole hänen mukaansa tarpeeksi röyhkeitä, että uskaltaisivat pyytää jonossa niskaan hengittäviä siirtymään maksun ajaksi pari askelta taaksepäin.

- Jos joku seisoo jonossa liian lähellä, täytyy vain avata suunsa ja sanoa, että minä näppäilen nyt tämän, ja antakaa minun tehdä se rauhassa, hän ohjeistaa.

Ruotsissa sirukorttien käyttöön on tapauksen jälkeen annettu erityisiä turvaohjeita, jotta huijauksilta vältyttäisiin. Sirénin mukaan tällaisiin erityistoimenpiteisiin ei Suomessa ole tarvetta.

- Kannattaa kuitenkin olla valpas ja käyttää tervettä järkeä, hän painottaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.