Tunnettu vähävaraisia perheitä auttava Hope-yhdistys varoittaa Koulurauhaa-lehdestä, joka kerää valheellisesti varoja järjestön nimissä: "Emme tee rahankeräystä puhelimitse"

Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry on kertonut Facebook-sivullaan, että Koulurauhaa-lehti kertoo valheellisesti yhteistyöstä järjestön kanssa ja pyytää lahjoituksia lasten kesäleiritoimintaan.

– Olemme saaneet tietoomme, että Koulurauhaa-lehden myynnin yhteydessä on valheellisesti kerrottu yhteistyöstä Hopen kanssa ja pyydetty lahjoituksia lasten kesäleiritoimintaan. Emme tee yhteistyötä lehden kanssa emmekä muutoinkaan tee rahankeräystä puhelimitse. Olemme aloittaneet toimet, jotta valheellisen tiedon käyttäminen loppuisi, kirjoittaa järjestö.



Vantaan Sanomat selvitti 2016, että Koulurauhaa-lehteä kauppasi tuolloin törkeästä petoksesta tuomittu talousrikollinen, sillä kustantajaksi oli merkitty KR Kustannus. Tuomio oli tullut noin 6 600 asianomistajan erehdyttämisestä lahjoittamaan hyväntekeväisyyden nimissä Kiusattujen Tuki-yhdistykselle. Kerätyistä lahjoitusvaroista 355 000 eurosta vain 38 000 euroa meni yhdistykselle.

Vuonna 2018 Turun Sanomat kertoi Koulurauhaa-lehteä kustantavan Miksi Kustannus Oy.

Nyt Koulurauhaa-lehteä kustantaa Kiva Kustannus Oy, joka on merkitty kaupparekisterissä toimialaltaan rakennusliikkeeksi.

Lue myös:

    Uusimmat