"Kiipeilykuningatar" putosi kuolettavasti – neljän lapsen äidin viimeiset viestit särkevät sydäntä

Kokenut kiipeilijä Crystal Paula Gonzalez, 56, on kuollut kiipeilyonnettomuudessa Mount Baldylla Yhdysvalloissa, CBS kertoo.

"Kiipeilykuningattareksi" kutsuttu neljän lapsen äiti Crystal Paula Gonzalez dokumentoi kiipeämistään noin 3 000 metriä korkeuteen yltävällä vuorella Facebookissa ja kertoi vaarallisista olosuhteista yhdessä viimeisissä videoistaan. Pätkällä nähdään jään putoavan rinnettä alas, ja Gonzalez päätti kääntyä takaisinpäin.

– Tämä on vaarallista. Varokaa kiipeilijät, Gonzalez varoitti julkaisussaan.

Gonzalez lipesi jossakin kohtaa jyrkällä ja jäisellä rinteellä ja putosi yli 150 metriä alaspäin. Gonzalez kolahti viranomaisten mukaan puuhun. 

Useat kiipeilijät riensivät paikalle yrittämään auttaa Gonzalezia, mutta hän kuoli vuorelle. 

– Se oli kauhea tilanne, mutta näimme ihmisyyden parhaita puolia, jossa sivulliset olivat auttamassa, auttamassa ollut lääkäri Eric Rose sanoi.

"Hän rakasti elämää ja elämä rakasti häntä takaisin"

Kokeneena kiipeilijänä tunnettu Gonzalez tarjosi sosiaalisessa mediassa usein sisältöä raskaista nousuistaan. Inside Edition luonnehtii hänen myös kannustaneen muita arvostamaan luontoa sekä asettamaan korkeita tavoitteita niin kiipeilyssä kuin elämässä muutoinkin.

Gonzalezin kiipeilystä innostuneet viimeisimmät päivitykset ovat hänen kuolemansa jälkeen sydäntä särkevää katsottavaa.

– On aika mennä, Gonzalez sanoi viimeisellä videollaan, jolla hänen suupielensä kääntyivät tuttuun hymyyn ja jonka yhteyteen hän oli kirjoittanut woo hoo huutomerkkien kera.

Gonzalezia ovat muistaneet kauniin sanoin hänen tyttärensä.

– Äitimme oli ystävällinen, rakastava, eläväinen sielu, tyttäret kuvailivat tiedotteessa.

– Hänellä oli seikkailun jano, jonka hän juurrutti meihin kaikkiin lapsuudessamme. Hän inspiroi reiteillään hänet kohdanneita. Hän rakasti elämää ja elämä rakasti häntä takaisin.

Toinen kuolema kahteen viikkoon

Gonzalez oli aiemmin kiivennyt muun muassa Kalifornian Mount Whitneyn huipulle. Mount Whitney, jonka korkein huippu on noin 4 400 metrissä, on Yhdysvaltojen korkein vuori Alaskan ulkopuolella.

Gonzalezin kerrotaan olleen toinen kiipeilijä, joka on kuollut kahden viikon sisällä jäisellä Mount Baldylla liukastumiseen. Mount Baldy on San Gabriel -vuorten korkein huippu Kaliforniassa ja Los Angelesin piirikunnan korkein kohta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja