Tunnetko olosi vanhaksi? Näistä hiteistä on jo 20 vuotta

Vuonna 1999 julkaistiin lukuisia hittejä, jotka soivat yhä ympäri maailmaa.

Vuodesta 1999 on kulunut jo 20 vuotta. Elettiin aikaa, kun c-kasettisoittimissa pauhasivat poikabändit, pop punk ja gangsta rap.

Ennen vuosituhannen vaihtumista julkaistiin lukuisia hittejä, jotka ovat jääneet soimaan klubeilla, radiossa tai internetmeemeissä. Osa näistä kappaleista saattaa tuntua muistettua tuoreemmalta, osa taas huomattavasti vanhemmalta.

Blink-182 – All the Small Things


Pop punk -yhtyeen hitti on jäänyt kovan radiosoittonsa lisäksi mieleen lukuisista teinikomedioista sekä hulvattomasta musiikkivideosta, jossa pilaillaan pop-kappaleiden musiikkivideoiden kustannuksella. Osansa saa muun muassa Backstreet Boysin I Want It That Way -hitti.

Backstreet Boys – I Want It That Way


Ennen kuin Blink-182 ehti pilailla 90-luvun hittiyhtyeen kustannuksella, julkaisi Backstreet Boys yhden mieleenpainuvimmista pop-balladeista.

Dr. Dre – Still D.R.E. feat. Snoop Dogg


N.W.A.-kollektiivin johtojäsenenä tunnettu Dr. Dre julkaisi juuri ennen vuosituhannen vaihtumista kappaleen, joka on noussut meemimateriaaliksi internetin aikakaudella.

Rap-klassikkoa voisi ehkä luulla vanhemmaksi, olihan bling-räppi tekemässä näihin aikoihin nousuaan 50 Centin johdolla, mutta kappale on vain 20 vuotta vanha.

Ricky Martin – Livin' la Vida Loca


Tästä Suomenkin radioaaltoja dominoineesta latin pop -hitistä on tosiaan jo 20 vuotta. Tarttuvan kappaleen torvimelodian tunnistaisi vaikka unissaankin.

Red Hot Chili Peppers – Californication


Californication on yksi Red Hot Chili Peppers -yhtyeen tunnetuimpia kappaleita. Tarttuva biisi on soinut radiossa käytännössä tauotta sen ilmestymisestä asti. Kappaleen musiikkivideo sisältää tekaistun videopelin, jossa yhtyeen jäsenet seikkailevat.

Bomfunk MC's – Freestyler


Ympäri Eurooppaa soinut suomalaisen Bomfunk MC'sin hittibiisi Freestyler täytti tänä vuonna 20 vuotta ja samalla yhtye teki yllätyspaluun festivaalilavoille.

Kappaleen suosio ei näytä laskeneen internetin aikakaudella, sillä pelkästään YouTubessa se on kerännyt yli 150 miljoonaa näyttökertaa.

Limp Bizkit – Break Stuff


Break Stuff on aggressiivinen nu-metal-kappale, joka on juuri niin vuosituhannen vaihdetta kuvaava kuin vain olla ja voi. Tästä huolimatta Limp Bizkit kerää yhä yleisöjä ympäri maailmaa, yhtye esiintyi muun muassa Provinssi-festivaalilla tänä kesänä. Videolla esiintyy lukuisia ajan julkkiksia, muun muassa Snoop Dogg sekä Dr. Dre.

Santana – Smooth feat. Rob Thomas


Kenties yksi kitarasankari Carlos Santanan suurimmista hiteistä, jossa laulusta vastaa laulaja Rob Thomas. Kappaleen nimi ei ehkä yksinään sano kaikille paljoa, mutta kuuma kitaramelodia on varmasti jokaiselle tuttu.

Rage Against The Machine – Testify


Rockin ja rapin täydellisen fuusion 90-luvulla mestaroineen Rage Against The Machinen Testify on taattua laatua. Tom Morellon kitaroima tarttuva riffi on soinut ympäri urheiluareenoita ja musiikkiin keskittyviä videopelejä. Lisäksi kappaleen musiikkivideo on yhä hyvin ajankohtainen.

Smash Mouth – All Star


Viime vuosina All Star on soinut jälleen kaikkialla, kiitos kuuluu jälleen lukuisille internetmeemeille. Tarttuva pop rock -kappale on rap-osuuksineen eittämättä täysin aikansa näköinen tuote ja niin on kappaletta varten tehty musiikkivideokin.

Lähde: BroBible

Lue myös:

    Uusimmat