Tunnetko itsesi sairaaksi? Omalla ajattelulla huomattava merkitys terveyteen

Ajattelulla on suuri merkitys terveyteen. Jos uskot omaan sairastumiseesi, niin todennäköisesti myös sairastut. 

Flunssakausi on pahimmillaan. Vaikka kuinka välttelisit tautia tai popsisit vitamiineja, voi flunssa siltikin iskeä kohdallesi. Vitamiineja tärkeämpää sairauden välttelemisessä on kuitenkin omat uskomukset. Jos uskot vakaasti sairastuvasi, todennäköisesti luulosi myös toteutuu.

On käynyt ilmi, että ihmiset, jotka pitävät itseään terveinä, sairastelevat muita vähemmän. Jos oma uskosi terveyteesi heiluu, sairastumisriskisi voi nousta jopa kaksinkertaiseksi. 

Diagnoosi jopa lääkäreitä paremmin

Kaikki perustuu siihen, että ihmiset tuntevat itsensä melko hyvin. Jos tunnet itsesi sairaaksi, todennäköisesti myös olet sitä. Tutkimuksissa on havaittu, että ihmiset voivat tuntea tulevan flunssan jopa lääkäreitä paremmin.

Tutkimusta varten tutkittiin 360 tervettä henkilöä, joiden pyydettiin arvioimaan oma vastustuskykynsä asteikolla huono, välttävä, hyvä tai erinomainen.

Tämän jälkeen osallistujat altistettiin flunssaa aiheuttavalle virukselle. Viiden päivän kuluttua noin kolmasosalla osallistujista ilmeni flunssan oireita. Flunssan oireet kehittyivät ainoastaan henkilöille, jotka arvioivat oman terveydentilansa erinomaista huonommaksi.

Tehokas ja edullinen toteamiskeino

Tutkimuksen mukaan voimme itse aistia, onko oma immuunijärjestelmämme heikentynyt. Tämän avulla voimme tietää, olemmeko alttiita infektiolle vai emme.

Tutkimuksen seurauksena tutkijat päättelivät, että yksinkertainen potilaiden oman terveydentilan arviointi voi olla tehokas ja ennen kaikkea edullinen keino arvioida henkilön sairastumisriskiä. 

Positiivinen ajattelu ei voi estää vilustumista, mutta merkittäviä vaikutuksia sillä on.

Flunssa. 31:27

Lue myös:

    Uusimmat