Mainos

Tummat autot toivat ministerit Kesärantaan – budjettiriihi jatkuu

Hallitus neuvottelee tänään toista päivää ensi vuoden talousarviosta pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

STT:n paikalla oleva toimittaja kertoo, että ennen kello kymmentä tummia autoja lipui tasaiseen tahtiin Kesärannan porteista sisään. Neuvottelujen tuloksista kuultaneen myöhemmin tänään, kun budjettiesitys on määrä tuoda julki.

Turun joukkopuukotuksen seurauksena turvallisuusasiat ovat nousseet tärkeäksi teemaksi riihessä. Yle kertoi illalla, että suojelupoliisi ja poliisi olisivat saamassa lisärahoitusta jo keväällä kehysriihessä sovitun päälle.

Myös hallinto-oikeuksille oltaisiin esittämässä lisää rahaa. Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Vihervuori arvioi eilen STT:lle, että hallituksen olisi vaikeaa nopeuttaa turvapaikkapäätösten oikeuskäsittelyä lisärahalla, sillä osaavat juristit uhkaavat loppua kesken.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan ajatuksesta nostaa pakolaiskiintiö 750:stä 1 050:een oltaisiin luopumassa.

Kiky-kompensaatio verotuksen suuri kysymys

Veroratkaisuista on taitettu peistä julkisuudessa pitkin elokuuta. Palkkaverotuksen lisäksi pohdinnassa ovat myös välilliset verot. Verotuksessa iso kysymys on, miten palkansaajille kompensoidaan kilpailukykysopimuksen maksukorotuksia. Eri arvioiden mukaan tämä vaatisi 200–300 miljoonan veronkevennykset.

Kuten usein aiemminkin budjettiriihessä väännetään myös väylähankkeista. Ennen budjettiriihtä julkisuudessa on käyty paljon keskustelua perhevapaauudistuksen aloittamisesta. Budjettiriihen pöydällä ovat lisäksi työllisyystoimet ja yritystukien justeeraaminen.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) luonnehti eilen budjettiriihen pohjalla olevia talousnäkymiä sanomalla, että talouden kasvu on pikemminkin vahvistumaan kuin tasaantumaan päin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.