"Tumma kuin Jeesuksen pääsiäinen" – ampumahiihdon maailmancupissa säväyttänyt Suomen ensikertalainen sai taistella

Tuomas Harjula ampui uransa ensimmäisessä henkilökohtaisessa maailmancup-kilpailussaan Ranskan Annecyssa puhtaasti. Suomalainen sijoittui pikakilpailussa 51:nneksi ja nappasi samalla paikan lauantain takaa-ajoon.

– Täydellinen onnistuminen penkalla. Hiihtokin kulki ekat kaksi kierrosta erittäin hyvin. Lähdin liikkeelle vähän tiedostamatta reippaasti, kun olin niin täpinöissä ennen lähtöä. Vika kierros oli kyllä tumma kuin Jeesuksen pääsiäinen, mutta maaliin asti selvittiin kuitenkin, Harjula kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Harjula jäi kisan voittaneelle Saksan Benedikt Dollille kaksi minuuttia.

Tero Seppälä: "Edelleen ongelma tuolla penkalla"

Kisan paras suomalainen, Tero Seppälä, jatkoi mainiota putkeaan sijoituttuaan pisteille myös kauden viidennessä henkilökohtaisessa kisassa. Molemmilta ampumapaikoilta yhden sakkokierroksen ampunut Seppälä tuli pikakilpailussa 33:nneksi.

– Pistetili jatkuu, se on positiivista, Seppälä sanaili.

Eroa kärkeen kertyi minuutti ja 21 sekuntia.

– Lähdin aika reippaasti liikkeelle. Hiihto oli perustekemistä tänään, kaksi kierrosta tuli hyvin, mutta viimeinen vähän sakkasi. Edelleen ongelma on tuolla penkalla, minkä takia ei huippusijoille ylletä.

– Ammunnan taso on niin kova, että 1+1-ammunnalla ei pysty kärkikahinoihin nousemaan. Koitetaan taas takaa-ajossa lähteä parantamaan ja tehdä joululomalla oikeita asioita, että tammikuussa alkaa pikakisatkin kulkea paremmin.

Lue myös:

    Uusimmat