Suomalaisampumahiihtäjä yllätti – nousi palkintopallille Itävallassa

Heikki Laitinen säväytti yllettyään kolmanneksi ampumahiihdon IBU-cupissa Itävallan Obertilliachissa kilpaillulla 15 kilometrin matkalla keskiviikkona.

Laitinen jakoi kolmossijan Saksan Justus Srelow'n kanssa. Kaksikko jäi kisan voittaneesta Ranskan Hugo Rivailista 39,8 sekunnin päähän.

– Mahtava päivä. Onnistunut suoritus, johon täytyy olla tosi tyytyväinen, Laitinen sanoi Suomen Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

– Hiihto oli tasaisen vahvaa koko matkan ajan. Sain aikaan aika tasaisia kierroksia. Alku oli tarpeeksi rauhallinen, kun täällä vähän korkeammalla hiihdetään, niin malttoi lähteä rauhallisemmin liikkeelle ja sitä kautta jaksoi tulla hyvin loppuun asti.

Laitinen totesi suorituksensa olleen ammunnallisestikin hyvä. 26-vuotias Kontiolahden Urheilijoiden ampumahiihtäjä ampui neljältä paikalta vain yhden sakon.

"En olisi lähtöviivalla uskonut"

Kolmossija on tähän asti Laitisen uran selvästi paras sijoitus ja yllätti hänet itsensäkin. Parhaimmillaan hän oli sijoittunut IBU-cupissa aiemmin sijalle 11. IBU-cup on ampumahiihdossa maailmancupin jälkeen seuraavaksi korkein kansainvälinen kilpailusarja.

– Podiumille pääsy oli yllätys, mutta ei kuitenkaan mikään jättipaukku. Slovakiassa muutama viikko sitten olin pari kertaa lähellä kymppisakkia ja siellä jäi monesti sakon päähän palkintokorokkeesta. 

– Mutta en olisi lähtöviivalla uskonut, että näin hyvä päivä tulee, Laitinen iloitsi.

IBU-cupin kausi päättyy tällä viikolla. Loppuviikolla Itävallassa ohjelmassa ovat vielä kaksi pikakilpailua ja sekaviestit.

Pekingin ensi vuoden olympialaisiin tähyävä Laitinen oli ensimmäistä kertaa mukana maailmancupissa viime viikolla mukana Suomen viestijoukkueessa Nove Mestossa. Suomi sijoittui tuolloin 16:nneksi.

Lue myös:

    Uusimmat