Tullin pääjohtajaksi nousee Sami Rakshit

Taustalla pitkä ura Tullin eri tehtävissä.

Tullin uudeksi pääjohtajaksi on nimitetty oikeustieteen kandidaatti Sami Rakshit. Rakshit toimii tällä hetkellä valvontaosaston päällikkönä Tullissa ja on toiminut aiemmin Tullissa useissa eri tehtävissä, kuten rikostorjuntajohtajana ja tiedustelupäällikkönä.

Valtioneuvosto nimitti Rakshitin tehtävään viiden vuoden määräajaksi, joka alkaa vappuna ja päättyy vuonna 2029.

– Uskon, että pitkästä kokemuksestani Tullissa on merkittävää hyötyä sekä koko Tullille arvostettuna viranomaisena että tämän vaativan tehtävän hoitamisessa. Arvostan suuresti saamaani luottamusta ja mahdollisuutta päästä kehittämään Tullia yhdessä työhönsä vahvasti sitoutuneen henkilöstömme kanssa tässä muuttuvassa toimintaympäristössä, Rakshit sanoo tiedotteessa.

Pääjohtajan virkaa haki 12 henkilöä.

Tulli toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Sen päätehtävä on huolehtia tulliselvityksestä ja -verotuksesta, ulkomaanliikenteen valvonnasta, tullirikosten torjunnasta, ulkomaankaupan tilastoinnista ja tullilaboratoriotutkimuksista. Tullissa työskentelee noin 2 000 tullialan ammattilaista eri puolilla Suomea.

Rakshit seuraa pääjohtajana Hannu Mäkistä, joka siirtyi Tullin johtoon vuonna 2019 valtiovarainministeriön budjettipäällikön virasta. Mäkinen täyttää tänä vuonna 69 vuotta ja on jäämässä huhtikuun lopussa eläkkeelle.

 

Lue myös:

    Uusimmat