Mainos

HS: Tullin pääjohtaja vaihtuu – Skandaalien keskelle joutunutta Antti Hartikaista ei valita jatkokaudelle Tullin johtoon

Tullin pääjohtaja vaihtuu. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat, joka on nähnyt koskevan Tullin sisäisen sähköpostin. Pääjohtaja Antti Hartikainen jättää tetävänsä kevään aikana.

HS:n näkemässä sähköpostissa Hartikainen ilmoittaa siirtyvänsä kevään aikana ”kohti uusia haasteita”. Hartikainen on toiminut Tullin pääjohtajana vuodesta 2012 alkaen.

Riitaisa pääjohtajakausi

Hartikaisen pääjohtajakautta Tullissa on luonnehdittu riitaisaksi. Hän on saanut kautensa aikana valtiovarainministeriöltä kaksi huomautusta epäasiallisesta käytöksestä. Hänet on myös tuomittu oikeudessa virkavelvollisuuden rikkomisesta 15 päiväsakkoon.

Virkavelvollisuuden rikkominen liittyi Hartikaisen läsnäoloon kokouksessa, jossa käsiteltiin hänen puolisoaan epäsuorasti koskettavaa asiaa. Huomautukset tulivat alaisen epäasiallisesta arvostelemisesta julkisesti sekä epäasiallisesta käytöksestä Tullin viestintäjohtajan kurinpitomenettelyssä.

Hartikainen oli aiemmin hakenut uudelle pääjohtajakaudelle Tullin pääjohtajaksi. Häntä ei kuitenkaan HS:n tietojen mukaan valittu hakuprosessin toiselle kierrokselle.

Hartikainen ei tänään halunnut kommentoida suunnitelmiaan Helsingin Sanomille.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja