Mainos

Tullin huumetakavarikot kasvoivat reilusti – tarkastuksissa löytyi yli 2 000 kiloa enemmän kuin edellisenä vuotena

Tullin tekemät huumetakavarikot kasvoivat viime vuonna. Huumausaineita löytyi Tullin tarkastuksissa yhteensä 3 175 kiloa, mikä on yli 2 000 kiloa enemmän kuin edellisenä vuotena.

Khat-huumeen takavarikot lisääntyivät edellisvuodesta noin 1 500 kiloa ja hasiksen 600 kiloa, mikä selittää kokonaismäärän voimakkaan kasvun. Kahtena aiempana vuonna khatia tuotiin Suomeen pääosin kuivatussa muodossa, jolloin se on kevyempää.

Tulli myös varoitti hengenvaarallisesta fentanyylin johdannaisesta ja paljasti huomattavan määrän dopingainerikoksia.

Vuonna 2017 Tullin tietoon tuli runsaat 9 400 rikosta, joista huumausainerikoksia oli yli 3 200 ja veropetoksia liki 1 100.

Veropetosten määrä kasvoi

Selvitettyjen veropetosten määrä oli Suomessa nyt suurin viiteen vuoteen. Törkeät veropetosjutut liittyivät muun muassa savukkeiden, alkoholin ja nuuskan laittomaan maahantuontiin sekä auto-, valmiste- ja arvonlisäveroihin.

Tulli kertoo paljastaneensa aikaisempien vuosien tapaan myös laittomuuksia logistiikka-alalla. Tapaukset liittyivät muun muassa vientiselvittämättä jätettyihin tavaroihin.

Tullin mukaan sen rikostorjunnan yhteiskunnallinen vaikuttavuus oli viime vuonna noin 81 miljoonaa euroa. Suurin osa vaikuttavuudesta koostui vältetyistä veroista, joiden määrä oli noin 48 miljoonaa euroa. Rikoshyötyä Tulli sai takaisin 28 miljoonaa euroa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.