Tulli takavarikoi ennätysmäärän nuuskaa ja huumelääkkeitä – muuten tullirikosten määrä jatkoi laskuaan

Nuuskaa takavarikoidaan nyt todella isoja määriä – rikollisuus yhä ammattimaisempaa 1:51
Katso uutisjuttu: Lokakuussa kerrottiin suurista nuuskan salakuljetuskokonaisuuksista.

Tullirikosten määrä laskee edelleen, mutta siitä tulee yhä järjestäytyneempää ja ammattimaisempaa, kertoo Tulli. Nuuskatakavarikoissa tehtiin ennätys. 

Tulli kertoo tiedotteessaan, että tullirikosten määrä laski viime vuonna alimmilleen kahdeksaan vuoteen.

Rikosten määrään on vaikuttanut ennen kaikkea korona-aika ja siitä johtuva matkustajaliikenteen määrän lasku. Samalla tullirikokset ovat muuttuneet entistä järjestäytyneemmäksi ja ammattimaisemmaksi toiminnaksi.

Rikosten määrän laskusta huolimatta Tulli takavarikoi viime vuonna ennätysmäärän nuuskaa, yhteensä yli 9 100 kiloa. Tämä oli noin 2 000 kiloa edellisvuotta enemmän ja kautta aikojen suurin määrä.

Isompia nuuskalasteja salakuljetettiin Suomen markkinoille pääasiassa Pohjois-Ruotsista, mutta takavarikkoja tehtiin myös laivaliikenteestä. Tullista kerrotaan, että nuuskan myynti ja salakuljetus on muuttunut pitkälti ammattimaiseksi rikollisuudeksi Suomessa.

Lääkkeiden takavarikot kasvussa

Myös lääkkeiden takavarikkomäärät olivat selvässä kasvussa. Lääkeaineita takavarikoitiin lähes nelinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna, yli 1 537 000 kappaletta. Kasvu selittyy Tullin mukaan muutamalla suurella nikotiiniannospussitakavarikolla.

Huumelääkkeiden takavarikkomäärä lähes kaksinkertaistui edellisvuoteen verrattuna. Takavarikkoja tehtiin yli 433 000 kappaletta vuonna 2021. 

Yhteensä Tulli paljasti viime vuonna yli 5 400 tullirikosta. 

Lue myös:

    Uusimmat