Mainos

Tullikin hämmästyi: Useilla matkustajilla yli tuhat litraa alkoholia tuomisina

Tullin haaviin on jäänyt alkuvuonna satamissa yli kaksinkertainen määrä alkoholia maahan tuoneita matkustajia viime vuoden jälkipuoliskoon verrattuna.

Yhden henkilön tuomina yli tuhannen litran tuomisia on ollut useita; tuontiennätys on tällä hetkellä 2000 litraa.

– Tämä on ollut meille hiukan yllätys, kertoo tulliylitarkastaja Seppo Raitolahti MTV:n Huomenta Suomessa.

Raitolahden mukaan matkustajatuonnin selvitykseen saatiin alkuvuonna lisää resursseja, mikä näkyy haaviin jääneiden matkustajien määrässä.

Peruuntuneita häitä ja tupaantuliaisia

Tulli kiinnostuu matkustajan alkoholituomisista, mikäli ne ylittävät vähintään kaksinkertaisesti alkoholin ohjetasojen mukaisen tuontimäärän, mikä on noin 200 litraa. Satamassa riittää suullinen selvitys, mutta tarvittaessa lisäselvitystä pyydetään kirjallisesti.

– Usein alkoholia kerrotaan tuotavan perhejuhliin; häihin, syntymäpäiville tai sukujuhlille. Voi myös olla erilaisia perheen lomajaksoja, joille alkoholin käytön väitetään kohdistuvan, Raitolahti kertoo.

– Välillä tulee vastaan häitä, jotka peruuntuivat, tupaantuliaisia, joita ei pidetäkään. Eli tilaisuuksia, jotka voisivat olla totta, mutta joita ei tapahdu, hän jatkaa.

Tulli julkaisee tänään uutta tietoa alkoholin matkustajatuonnista. Uutta tietoa on luvassa muun muassa siitä, miten tehostunut valvonta on vaikuttanut tuontiin. Heinäkuusta 2014 lähtien tulli on voinut vaatia selvitystä suurista, omaan käyttöön tarkoitetuista alkoholikuormista, jotka on tuotu toisesta EU-maasta Suomeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.