Mainos

Video: Tulli narautti rekkakuskin – lastin mukana Suomeen 36 000 oluttölkkiä pimeille markkinoille

Rekkamiehen epäillään tuoneen Saksasta 36 000 tölkkiä eli yli 11 000 litraa olutta Suomeen vuosina 2013-2015. Lisäksi miehen epäillään tuoneen Suomeen myös pienempiä määriä muita alkoholijuomia. 

Tapausta tutkii Tullin rikostorjuntayksikkö.

Mies ei ilmoittanut alkoholijuomista Tullille. Tullin mukaan onkin syytä epäillä, että alkoholituotteet ovat suurimmalta osin päätyneet levitykseen ainakin pääkaupunkiseudulle ja Tampereelle.

Laaja salakuljetusvyyhti paljastui Tullin omassa rikostorjunnassa.

– Vastaavia tapauksia on ollut, mutta voidaan kuitenkin puhua merkittävästä takavarikosta, tulliylitarkastaja, tutkinnanjohtaja Petteri Nevalainen Helsingin Tullin rikostorjuntaosastolta kertoo.

Rekkamiehen laittoman toiminnan epäillään aiheuttaneen noin 30 000 euron verovahingot. Tulli tutkii tapausta törkeänä veropetoksena ja törkeänä alkoholirikoksena. Asia siirtyy syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon syksyn 2015 aikana.

Salakuljetusmäärät suurentuneet

Tullin mukaan alkoholirikokset ovat viime vuosina lisääntyneet. Viime vuonna tulli tutki yli 1 100 epäiltyä alkoholirikosta. Vielä muutama vuosi sitten tutkittuja tapauksia oli noin 400 vähemmän. 

– Törkeät alkoholirikokset eivät kuitenkaan ole yleisiä, niitä ei vuositasolla ole kovin monta, Nevalainen sanoo.

Viime vuonna tulli takavarikoi yli 7 000 litraa maahan tuotua alkoholia. Tulli arvioi, että juomia kuskataan Suomeen eniten Virosta. Alkoholia tuodaan yleisimmin matkustajatuonnin mukana omaan käyttöön.

– Yksittäistapauksissa on myös viitteitä organisoidummasta toiminnasta. Keinoja on monia. On yleistä, että alkoholia yritetään piilottaa normaalilastin sekaan. Myös rakenteellisia kätköjä on ollut, tulliylitarkastaja Petteri Nevalainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.