Mainos

Tullijohtaja: Hämäräyritykset erityissyyniin rajalla

EU ja Venäjä ovat aloittaneet neuvottelut, joilla taattaisiin laillisesti toimiville yrityksille erityisasema Venäjän-kaupassa. Suomi pyrkii edistämään tähän tähtääviä neuvotteluja.

Tullilaitoksen pääjohtajan Tapani Erlingin mukaan Suomi ja Venäjä kävivät neuvotteluja eilen Pietarissa rakentavassa hengessä.

- Tarkoitus on luoda laillisesti toimivien yritysten joukko, joille annetaan tehokkaat logistiset ratkaisut ja tehokkaat rajanylitysmahdollisuudet. Tämä edellyttää sitä, että yhteiset periaatteet tunnustetaan.

Ehrling kertoi MTV:n Huomenta Suomessa tänä aamuna, että hämärät kuljetusyritykset joutuisivat Suomen ja Venäjän välisellä rajalla eritystarkkailuun, kun taas laillisesti toimivien yritysten kanssa luottamusta voitaisiin lujittaa. Suurin osa Venäjän-kaupassa toimivista yrityksistä on luotettavia ja laillisesti toimivia, Erling muistutti.

- Riskianalyysin perusteella hämäräyrityksiin kohdistuvien toimien teho nousee. Tällä tavalla kauppajärjestelmä tervehtyy, Ehrling uskoo.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ministerivaltuuskuntineen osallistui Pietarissa pidettyyn metsähuippukokoukseen Venäjän pääministerin Vladimir Putinin vieraana.

(MTV3)

(25.10.)

(25.10.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.