Mainos

Tulli nappasi kilokaupalla huumeita satamassa – löysi myös huumetabletteja, joista ei olisi ollut käyttäjälle mitään iloa

2:08
Tulli kertoo, että takavarikoitu amfetamiini oli tavanomaista katuamfetamiinia kaksi kertaa vahvempaa.

Tulli on saanut valmiiksi tutkinnan rikoskokonaisuudessa, jossa Suomeen on yritetty salakuljettaa suuri määrä amfetamiinia ja erilaisia muuntohuumeita. Tapauksen selvittelyn yhteydessä löydettiin myös väärennettyjä huumeita, jotka olisivat olleet ostajalle lähinnä pettymys.

Tapauksen tutkinta alkoi elokuun lopussa, kun Helsingin Eteläsatamassa löydettiin Ruotsin rekisterissä olleen henkilöauton vararenkaasta runsaat neljä kiloa amfetamiinia, kolme kiloa MDPHP-nimistä amfetamiinin tapaan käyttäjäänsä piristävää ainetta ja hieman yli 100 grammaa kahta muuta vaikutuksiltaan samankaltaista yhdistettä.

Tulli kertoo, että takavarikoitu amfetamiini oli tavanomaista katuamfetamiinia kaksi kertaa vahvempaa. Aineiden arvo olisi ollut noin 215 000 euroa ja määrästä olisi saanut kymmeniätuhansia annoksia.

Autoa kuljettanut vuonna 1974 syntynyt ruotsalaismies vangittiin.

Ruotsalaiset napattiin maahan tullessa

Salakuljetuksen organisoineet ruotsalaiset mies ja nainen otettiin kiinni näiden saapuessa siirtämään autoa. Vuonna 1966 ja 1979 syntyneiltä epäillyiltä takavarikoitiin pieni määrä heroiinia.

Esitutkinnassa selvisi myös aiempi salakuljetustapaus, jossa Suomeen oli salakuljetettu ainakin kilo MDPV:tä ja kiloa MDPBP:tä. Nämäkin ovat laittomia piristeitä, joiden arvo katukaupassa olisi ollut joitain satojatuhansia euroja.

Vastaanottajilta löytyi valehuumeita

Tulli sai selvitettyä myös suomalaiset, joille aineet oli tarkoitus toimittaa. Vastaanottajiksi epäillään eteläsuomalaisia vuonna 1960 syntynyttä miestä ja 1956 syntynyttä naista. Näiden asunnoissa tehdyissä kotietsinnöissä löydettiin muun muassa 144 grammaa kokaiinia, 256 grammaa amfetamiinia, 2,6 kiloa hasista, yli 4 300 patruunaa ja noin 10 000 käteistä rahaa.

Lisäksi tulli löysi 1 650 tablettia, joiden oli pillereiden nimen perusteella määrä sisältää buprenorfiinia. "Subotex"-tabletit paljastuivat kuitenkin väärennetyiksi, eivätkä ne sisältäneet lainkaan mainittua opioidia.

Tulli arvioi kotietsinnöissä takavarikoidun noin 70 000 eurolla huumeita.

Ruotsin ja Puolan viranomaisten kanssa yhteistyössä suoritettu esitutkinta on nyt siirtynyt syyteharkintaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja