Mainos

Tulipalosta miljoonavahinko Taalintehtaalla

Fundian teollisuuslaitoksessa Taalintehtaalla eilen riehunut palo aiheutti jopa 20 miljoonan markan vahingot. Arvio tuhoista on alustava, kertoi Fundia Dalwire Oy:n toimitusjohtaja Johan Nyberg.Tuli tuhosi Taalintehtaalla Dragsfjärdissä hitsauslangan tuotantohallin ja tuotantoon tarvittavat koneet.

-Halli on erittäin huonossa kunnossa, eikä siellä voi jatkaa hitsauslangan tuotantoa, Dragsfjärdin palopäällikkö Olaf Isberg kertoi.

Sammutustyöt saatiin päätökseen vasta aikaisin aamulla ja viimeisetkin sammutukseen osallistuneet Dragsfjärdin, Västanfjärdin ja Kemiön sammuttajat poistuivat teollisuuslaitoksesta seitsemän aikaan aamulla.

Tuli syttyi tehtaan vetämön hitsauslankalinjalla, kun sen tuotanto oli pysähdyksissä. Palokunnan mukaan palo sai mahdollisesti alkunsa happoaltaasta. Palosta ilmoittanut työntekijä oli nähnyt tulta ensimmäiseksi juuri altaassa.

Fundia kuitenkin korosti tänään, että palon syytä ei vielä tiedetä. Poliisi tutkii tulen syttymissyytä. Palossa tuhoutui suurin osa hitsauslankatuotannon koneista, minkä lisäksi tehdasrakennuksen kattorakenteet tuhoutuivat täydellisesti. Palo aiheuttaa Fundian mukaan tuotantokatkoksen, joka koskee noin 70:ä työntekijää.

Fundia Dalwire Oy Ab on lankavetämö, joka kuuluu pohjoismaiseen teräskonserniin Fundiaan. Taalintehtaan vetämö työllistää runsaat sata henkilöä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.