Tulipalon sytyttänyttä äitiä syytetään kolmen lapsen murhan yrityksestä Kuopiossa – käräjäoikeus antaa tuomion

Pohjois-Savon käräjäoikeus antaa tänään ratkaisunsa jutussa, jossa äitiä syytetään kolmen lapsensa murhan yrityksistä.

Kyse on tapahtumista Kuopion Petosen kaupunginosassa viime vuoden huhtikuussa. Syyttäjän mukaan kolmikymppinen nainen sytytti kerrostaloasunnossa tulipalon yöaikaan tarkoituksenaan, että hän ja asunnossa nukkuneet kolme lasta kuolisivat.

Nainen on myöntänyt sytyttäneensä makuuhuoneessa olleen pahvilaatikon palamaan. Tulipalo levisi huoneessa olleisiin leluihin ja muuhun irtaimistoon. Syyttäjän mukaan lapset olivat tilanteessa konkreettisessa hengenvaarassa.

– Yleissyttyminen makuuhuoneessa on ollut hyvin lähellä, ja makuuhuoneen sisempi ikkunalasi on haljennut kuumuudesta, syyttäjän haastehakemuksessa sanottiin.

Miksi äiti surmaa oman lapsensa? Kokeneet poliisit pohtivat asiaa Murharyhmässä 9:07
Miksi äiti surmaa oman lapsensa? Kokeneet poliisit pohtivat asiaa Murharyhmässä.

Nainen oli mielentilatutkimuksessa

Syyttäjän mukaan nainen meni tulipalon sytyttämisen jälkeen makaamaan patjalle huoneeseen, jossa kolme lasta nukkuivat. Syyttäjän mukaan yksi lapsista heräsi ja alkoi herätellä muita, minkä jälkeen nainen soitti hätäkeskukseen.

Syyttäjä vaatii naiselle kymmenen vuoden vankeutta. Nainen on kiistänyt syytteet ja katsoo syyllistyneensä törkeän tuhotyön sijaan perusmuotoiseen tuhotyöhön ja murhan yrityksen sijaan enintään tapon yritykseen.

Nainen on kiistänyt, että palo olisi ollut vaarassa levitä. Hän sanoo havahtuneensa savunhajuun ja palohälyttimeen ja huolehtineensa, että lapset pääsivät turvallisesti ulos. Nainen sanoo myös, että kävi herättämässä kaikki naapurinsa ja ilmoittamassa heille palosta.

Nainen määrättiin esitutkinnan aikana mielentilatutkimukseen, jonka tulokseen käräjäoikeus ottaa kantaa tuomiossaan.

Lue myös:

    Uusimmat