Äiti yritti polttaa kolme lastaan hengiltä Kuopiossa – suunnitelma epäonnistui, kun yksi lapsista herätti muut

Kuopiolaisnaista syytetään lastensa murhan yrityksestä. Syytteiden mukaan kolmekymppinen perheenäiti sytytti lasten makuuhuoneen palamaan ja yritti samalla surmata itsensä.

Tulipalo tapahtui Kuopion Petosen kaupunginosassa viime huhtikuussa. Palo sai alkunsa kerrostaloasunnon makuuhuoneessa olleesta pahvilaatikosta.

Syytteiden mukaan perheenäiti sytytti laatikon paperisytykkeitä käyttäen ja kävi sitten itse makaamaan huoneen lattialla olleelle patjalle.

Naisen kolme lasta nukkuivat samassa huoneessa.

Palo ennätti levitä muun muassa huoneessa olleisiin leluihin ja halkaisi jo huoneen ikkunalasinkin. Kaikki huoneessa olleet selvisivät silti vahingoittumattomina, sillä yksi lapsista heräsi ja herätteli muut.

Äiti soitti itse hätäkeskukseen ja kertoi tapahtuneesta.

Pelastajat saapuivat paikalle ja saivat palon sammumaan ennen kuin lieskat levisivät kerrostalon rakenteisiin.

Myönsi teon kuulusteluissa

Poliisikuulusteluissa nainen myönsi sytyttäneensä palon tahallaan ja kertoi, että tarkoituksena oli, että hän sekä kolme lasta kuolisivat. Asunnossa ei tapahtumien aikaan ollut muita.

Asiaa on alettu puida Pohjois-Savon käräjäoikeudessa tänään. Syyttäjä vaatii naiselle 10 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä tuhotyöstä sekä murhan yrityksestä.

Lisäksi naista syytetään päivää ennen tulipaloa tapahtuneesta liikenneonnettomuudesta, jossa nainen syyttäjän mukaan ajoi tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta kuorma-auton perään suoralla tiellä. Naisen kyydissä oli tapahtumien aikaan toinen henkilö, jonka henkilöllisyys on oikeudessa salattu.

Syyttäjän mukaan tapahtumat ovat naisen oman myöntämisen perusteella pitkälti riidattomia, ja oikeuden arvioitavaksi jää, mistä rikoksista teoissa oli kyse.

Kirjallisessa ennakkovastauksessaan nainen katsoo syyllistyneensä korkeintaan perusmuotoiseen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja perusmuotoiseen tuhotyöhön.

Murhan yrityksen hän kiistää kokonaan. Hän myöntää sytyttäneensä tulipalon, mutta kertoo luopuneensa rikoksen tekemisestä ja hälyttäneensä itse paikalle apua. 

Tästä syystä nainen katsoo, että hänet tulisi jättää rikoksen yrityksestä rankaisematta. 

Nainen on ollut tapahtumien tiimoilta tutkintavankeudessa viime keväästä lähtien.

Kukaan palossa olleista lapsista ei vahingoittunut, mutta perheen asunto kärsi poliisin mukaan pahoja vaurioita. 

Lue myös:

    Uusimmat