Mainos

Tulipalon alta evakuoitiin yli 50 – useasta tuhotyöstä epäilty perui tunnustuksensa

Turussa poliisi on saanut Ursininkadun talvisen tulipalon tutkinnan valmiiksi. Epäilty törkeä tuhotyö on siirtynyt syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjänvirastoon.

Samaa keski-ikäistä turkulaismiestä epäillään Ursininkadun palon lisäksi tuhotyöstä sekä kolmesta tuhotyön yrityksestä, jotka kaikki ovat Turun ydinkeskustan tienoilta.

Kerrostalon tulipalo Ursininkadulla aiheutti kymmenien ihmisten evakuoinnin tammikuun alkupuolella. Kukaan ei loukkaantunut. Palossa tuhoutui talon ullakko ja aiheutui lisäksi savu- ja vesivahinkoja.

Useita epäiltyjä tuhotyön yrityksiä 

Kaikki muut syyteharkintaan lähteneet rikosepäilyt sijoittuvat Turun Yliopistonkadulle. Epäillyistä tuhotyön yrityksistä ensimmäinen tapahtui joulukuussa 2014. Epäilty tuhotyö ja kaksi epäiltyä tuhotyön yritystä ajoittuvat viime vuoteen. Esimerkiksi tammikuussa 2015 saunapalo syttyi poliisin mukaan, kun saunapaneelit sytytettiin palavalla nesteellä. 

Rikoksista epäilty mies oli tutkinnan alkuvaiheessa vangittuna ja myöhemmin matkustuskiellossa. Poliisin mukaan esitutkinnassa epäilty ensin tunnusti, mutta sittemmin kiisti sytyttäneensä näitä tulipaloja Turussa.

Poliisi kuvailee tapahtumien aiheuttamia aineellisia vahinkoja mittaviksi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.