Mainos

Tulipalohelle vaatinut neljän ihmisen hengen Yhdysvalloissa – lämpötila noussut yli 50 asteeseen

Neljä ihmistä on kuollut Yhdysvaltojen lounaisrannikkoa kiusaavien ennätyshelteiden vuoksi. Tappohelteiden vuoksi on jouduttu myös perumaan lentoja, uutistoimisto Reuters kertoo.

Äärimmäinen helle on puskenut lämpötilat äärimmilleen erityisesti Coloradon, Utahin, New Mexicon ja Arizonan raja-alueilla.

Ensimmäiset kaksi kuolonuhria raportoitiin kolmepäivää jatkuneen helleaallon jälkeen Santa Claran maakunnassa, Kaliforniassa. Uhrien kerrotaan olevan 72-vuotias mies ja 87-vuotias nainen.

– Tämä on traagista, sillä lähes jokaisessa tapauksessa kuolemat olisi voitu estää, lääkäri Michelle Jorden Santa Claran kuolinsyyntutkinnasta sanoo.

Kaksi muuta kuolonuhria löydettiin kansallispuistosta New Mexicosta. Kuolleet olivat median mukaan vaeltamassa olleet 57-vuotias isä ja 21-vuotias poika.

New Mexicon osavaltion poliisi kertoo NBC:lle lämpötilan olevan ennätyskorkea. Tulipalohelle on noussut osavaltiossa jopa 37,8 asteeseen.

Kalifornian Kuolemanlaaksossa 52,8 celsiusastetta

Yhdysvaltojen kansallinen sääpalvelu ja paikalliset viranomaiset ovat antaneet varoituksia ja kehottaneet asukkaita pysymään hyvin nesteytettyinä sisätiloissa. Lisäksi asukkaita kehotetaan käyttämään sähköä säästeliäästi sähkökatkoja välttääkseen.

Polttavan kuuma sää on vaikuttanut myös lentoliikenteeseen. Tulipalohelteen vuoksi on peruttu yli 20 lentoa lähialueen kansainvälisiltä lentoasemilta. Kuuman sään ohentama ilma heikentää lentokoneiden moottorien toimintaa, minkä vuoksi lentämistä on vältettävä.

Lämpö voi lisäksi tuottaa vaikeuksia koneiden henkilökunnalle, sillä lentokenttien asvaltti voi lämmetä tulipalohelteen myötä 66 asteeseen.

Maailman kuumimpien paikkojen joukkoon lukeutuvassa Kalifornian Kuolemanlaaksossa mitattiin tiistaina 52,8 celsiusasteen hirmuhelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.