Tulikuuma Tim Väyrynen maalin päässä isänsä ennätyksestä - "Kiva olisi päästä ohi"

FC Hongan hyökkääjä Tim Väyrynen siirtyi maanantaina tehdyllä hattutempulla Veikkausliigan maalipörssin kärkeen ja yhden maalin päähän isänsä yhden kauden maaliennätyksestä pääsarjassa.

Väyrynen teki maanantaina kolme maalia JJK:n verkkoon, kun Honka jäi kotikentällään 3-3-tasapeliin sarjajumbon kanssa.

Väyrynen teki pelin ensimmäisellä jaksolla kaksi maalia, ensimmäisen läpiajosta ja toisen rangaistuspotkusta. 11-metrinen tuomittiin, kun JJK-puolustus kaatoi Moshtagh Yaghoubin. Ensin rangaistuspotkua oli menossa ampumaan Yaghoubi, sitten Ilari Äijälä. Lopulta pallo annettiin kuitenkin Väyryselle, joka sijoitti sen varmasti yläkulmaan.

- ”Iltsu” (Äijälä) on meidän ykkösvetäjä. Hän saa päättää ampuuko rankkarin. Itse olen toisena vuorossa. Nyt Iltsu antoi minun vetää ja siitä iso kiitos hänelle. Tietysti näissä tulee aina hieman paineita, että nyt on pakko onnistua. Halusin kuitenkin sen pilkun laukoa, Väyrynen kertoi MTV3.fin haastattelussa.

Väyrynen kruunasi hienon iltansa yliajalla, kun hän laukoi pallon upeasti JJK-maalin yläkulmaan ja nosti Hongan tasapeliin.

- Siinä maalissa onnistui ihan kaikki. Harvoin tulee tuollaisia tehtyä, Väyrynen kertasi.

- Onneksi saimme sillä maalilla edes sen pisteen. Olisi ollut katastrofi, jos olisimme hävinneet. Ei se kaukana ollut, joten oli hieno onnistua lopussa. Meidän olisi pitänyt peli kuitenkin voittaa ja tarjota parempaa kotiyleisölle, hyökkääjä jatkoi.

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen oli seuraamassa maanantain peliä Tapiolassa. Väyrysen nimi on nyt varmasti entistä isommalla Paatelaisen papereissa, sillä Hongan hyökkääjä oli lähellä saada jo kutsun Slovenia-peliin. Silloin Paatelainen sanoi, että ”Väyrynen ei ole hirveän kaukana maajoukkuepaikasta”.

Toisen polven maalitykki

Väyrysen nousi maanantain hattutempulla Veikkausliigan maalipörssin kärkeen. Osumia hänellä on tehtynä nyt 13.

20-vuotias hyökkääjä ei kuitenkaan uhraa ajatuksiaan maalipörssin tilanteelle.

- Ei sitä tilannetta tule katseltua yhtään. Ajatukset ovat vain joukkueen menestymisessä ja pelaamisessa. Väyrynen totesi.

Tim Väyrynen on toisen polven maalitykki. Hänen isänsä, Mika Väyrynen, pelasi SM-sarjaa neljä kautta HJK:ssa ja yhden kauden Reippaassa. Isälle kertyi pelejä pääsarjassa 71, joissa hän teki 24 maalia.

Tim on tehnyt omalla liigaurallaan nyt 30 maalia, joten isä on jäänyt taakse maalitilastossa. Tosin isän yhden kauden maaliennätys on 14, jotka syntyivät HJK-paidassa kaudella 1988.

- Ei se olisi yhtään huono juttu ohittaa faija tässä. Olisihan se kiva tehdä enemmän maaleja ja rikkoa tuo ennätys, poika-Väyrynen naureskeli.

- Kiva olisi päästä ohi, mutta kyllä se hopean varmistaminen on nyt se ykkösjuttu, hän jatkoi.

Hongalla on jäljellä vielä neljä peliä tämän kauden Veikkausliigassa. Pelin vähemmän pelannut sarjakärki HJK on espoolaisista viiden pisteen päässä.

- Kaikki on mahdollista, mutta turha sitä sen enempää miettiä. Klubi on hyvässä iskussa ja rästipelin voitolla he olisivat jo kahdeksan pisteen päässä. Se on aika paljon, mutta ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu, Väyrynen päätti.

Lue myös:

    Uusimmat