Tuli tuhosi omakotitalot Ypäjällä ja Pälkäneellä – Ypäjällä palo levisi myös maastoon

Tuli on tehnyt tuhojaan tänään Pälkäneellä ja Ypäjällä.

Hämeessä Ypäjällä tulipalo tuhosi rintamiestalon ja levisi noin kahden hehtaarin metsäpaloksi. Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta Tahkokalliontiellä sijaitseva omakotitalo paloi kokonaan.

Paloa sammutti sunnuntaina alkuillasta noin 40 palomiestä. Päivystävä päällikkö Maria Murtola sanoo, että tuulen suunta ohjasi palon metsään eikä lähellä sijanneisiin muihin rakennuksiin.

Maasto on alueella erittäin kuivaa. Murtolan mukaan palo levisi metsässä nopeasti, joten sen rajaamiseen tarvittiin paljon sammuttajia.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

Omakotitalo on tuhotunut kokonaan tulipalossa myös Pälkäneen Käpylämäessä Pirkanmaalla. Talon omistaja vietiin sairaalaan tarkastettavaksi. Hän yritti sammuttaa paloa, hengitti sen yhteydessä savua ja sai lieviä palovammoja.

Alustavan arvion mukaan palo syttyi talon kattilahuoneen kohdilta ja levisi sieltä talossa kiinni olleeseen puuvarastoon. Sen jälkeen palo levisi talon ulkoseinän läpi rakennukseen sisälle. Palokunnan saapuessa palo oli levinnyt jo vesikaton alle, eivätkä sammuttajat saaneet paloa enää hallintaan.

Palanut omakotitalo oli 250-neliöinen.

 

Lue myös:

    Uusimmat