Navetta roihusi Sonkajärvellä – isäntäväki onnistui pelastamaan osan naudoista, yli 30 eläintä jäi liekkeihin

Sonkajärvellä syttyi illalla tuleen navetta, kerrotaan Pohjois-Savon pelastuslaitokselta. 

Palomestari Tommi Antikainen kertoi yöllä, että talon isäntäväki sai pelastettua palavasta rakennuksesta 28 nautaa, mutta yli 30 jäi liekkeihin. Antikainen toteaa, että ihmiset saivat pelastettua yllättävän monta eläintä.

–  Aamulla pitäisi löytää näille 28 lehmälle paikka, jossa ne lypsetään, Antikainen sanoo.

Karjasuojan kerrotaan olevan noin 600 neliömetrin suuruinen. Palokunnan tullessa paikalle rakennus oli jo ilmiliekeissä.

Palo levisi ympäristöön

Tulipalo ehti Antikaisen mukaan levitä viiteen vieressä olevaan rakennukseen, joihin kuuluu muun muassa varastoja ja autotalli. Lisäksi polttoainevarastokoppi oli ehtinyt syttyä palamaan, mutta palo ehdittiin sammuttaa ennen polttoaineen syttymistä tuleen.

Antikainen kertoo, että navettapalosta lensi kipinöitä ja kekäleitä noin 300 metrin päähän. Palosta syntyi näin myös maastopalo, jonka pelastuslaitos sai sammutettua.

Paikan päällä oli päivystävän palomestarin mukaan yksiköitä Pohjois-Savosta ja Kainuusta. Yhteensä yksiköitä oli kahdeksan. 

–  Henkilövahinkoja ei tullut. Talon väki, viisi henkeä, altistui savulle, kun he hakivat lehmiä navetasta pois. Ensihoito tutki heidät eikä kellään ollut mitään, Antikainen sanoo.

Yöllä kello kahden jälkeen pelastuslaitokselta kerrottiin, että paikan päällä oli käynnissä jälkisammutustyöt. Vielä yöllä ei ollut tietoa palon syttymissyystä.

Hälytys suuresta rakennuspalosta Sonkajärven Poikkitielle saatiin perjantaina ennen iltakymmentä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja