Tulevaisuuden bambutalo käy aurinkovoimalla

Shangailaisen yliopiston kehittämä bambutalo käyttää aurinkovoimaa.

Shanghaissa sijaitsevan Tonjin yliopiston suunnittelema bambutalo edustaa ympäristöystävällisen asumisen kärkeä. Talon on suunnitellut 20 hengen tiimi, josta löytyi oma asiantuntija niin arkkitehtuurille, kaupunkisuunnittelulle kuin energiakehityksellekin. Talolla halutaan mainostaa uudistuvia energiamuotoja, joita voisi käyttää myös kaupunkiasumisessa, kertoo inhabitat.com.

Talon suunnitteleminen ja rakentaminen vei puoli vuotta. Se on osa Solar Decathlon Europe -tapahtumaa, siis "aurinko-kymmenottelua", jossa esitellään aurinkovoimalla toimivaa arkkitehtuuria. Tapahtumassa myös kilpaillaan siitä, kuka osanottajista kehittää energiatehokkaimman asunnon.

Bambutalo yhdistelee perinteistä kiinalaista rakennustyyliä ja uusinta teknologiaa. Talon aurinkopaneelit tuottavat yhdeksän kilowattia sähköä, ja energia riittääkin talon yhdelle olo- ja makuuhuoneelle. Tiloissa on myös kosteutta ja lämpötilaa tarkkailevat laitteistot. Pihan hehkeä puutarha on tietenkin ympäröity bambulla, ja pihasta löytyy myös lepotuoleja.

MTV3

Lähde: Inhabitat.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat