Mainos

Tülay Schakir vuoden nuori taiteilija

Kuvataiteilija Tülay Schakir on valittu vuoden 2001 nuoreksi taiteilijaksi. Palkintoon kuuluu 40 000:n markan stipendi ja oma yksityisnäyttely Tampereen taidemuseossa ensi syksynä. 32-vuotias Schakir sai juuri myös taiteen valtionpalkinnon. Hänen työnsä ovat lähinnä erilaisilla tekniikoilla ja välineillä toteutettuja installaatioita, joissa valo on usein keskeinen elementti.

-Valo ajatellaan perinteisesti aika aineettomana, mutta mä käytän aika paljon myös sellaisia raskaita rakenteita valon ympärillä, joten niissä on tietynlainen ristiriita. Minä käytän myös esimerkiksi videota ja muita materiaaleja ja oikeestaan mun töissä niin yleensä se idea etsii sen tekniikan. Mutta tietysti tekniikalla on myös sisällöllinen merkitys, tai pyrkii ainakin olemaan niissä töissä, Schakir kuvailee.

Helsinkiläinen Tülay Schakir on osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 1994. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti vuonna 1997. Tülay Schakir on suorittanut kuvataiteilijan tutkinnon Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa 1995. Vuonna 1999 hän valmistui Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitokselta teatteritaiteen maisteriksi erikoisalanaan valosuunnittelu.

Schakir on vastannut myös lukuisten tanssiteosten valosuunnittelusta ja visualisoinnista. Schakir on 17. vuoden nuori taiteilija. Valintatoimikuntaan kuuluivat museonjohtaja Anneli Ilmonen sekä kuvataiteilijat Lars Holmström ja Osmo Rauhala.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.