Mainos

Tukholman pörssi tutkii Bonnierin ja Proventuksen yhteyksiä

Tukholman pörssi tutkii, onko Alma Mediaa ja Ruotsin TV4:ää viikon kuluessa ostaneella sijoitusyhtiö Proventuksella salainen sopimus mediajätti Bonnierin kanssa.

Proventuksen ja Bonnierin yhteenlaskettu omistus sekä Almassa että TV4:ssä velvoittaisi tekemään kummastakin yhtiöstä lunastustarjouksen, jos omistajayhtiöt toimisivat yhteistyössä. Sekä Bonnier että Proventus ovat kiistäneet markkinoilla liikkuneet huhut, että ne toimisivat yhteistyössä estääkseen norjalaista Schibsted-mediakonsernia saamasta hallintaa TV4:ssä ja Alma Mediassa. Schibsted on tehnyt ostotarjouksen Almasta.

Tukholman pörssin markkinavalvontaosaston johtajan Anders Ackebon mukaan selvitys Bonnierin ja Proventuksen mahdollisista yhteyksistä on jo aloitettu.

- Lähetämme yhtiöille yksinkertaisesti kyselyn siitä, kuinka ne näkevät tilanteen, Ackebo kertoi.

Bonnier omistaa vajaat 28 prosenttia TV4:stä ja noin 33 prosenttia Alma Mediasta. Proventus osti maanantaina 15,2 prosenttia Alman äänivallasta ja perjantaina reilut 15 prosenttia TV4:n osakkeista ja äänivallasta.

Alma Medialla on reilut 23 prosenttia TV4:n osakkeista. Tukholman pörssin sääntöjen mukaan jo 30 prosentin omistusosuus laukaisee lunastusvelvollisuuden yhtiön kaikista osakkeista. Helsingin pörssissä raja on 66 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.