Mainos

Tukholman poliisi yrittää saada väkivaltaa aisoihin – ”Tilanne on hälyttävä”

Tukholman poliisi kuvailee kaupungin väkivaltarikostilannetta hälyttäväksi. Viranomaiset selvittävät parhaillaan 47:ää murhaa ja 57:ää murhan yritystä.

Lisäksi Tukholman poliisin pöydällä on yli 400 muuta vakaavaa rikosta, muun muassa kiristyksiä ja sieppauksia.

Poliisi arvioi tänään tilanteen hälyttäväksi ja sanoi tarvitsevansa lisää resursseja väkivaltaisuuksien hillitsemiseen. Edellisenä iltana taas kaksi miestä oli ammuttu Tukholmassa kuoliaaksi, tällä kertaa Kistan kaupunginosassa.

– Johtopäätös on, että emme voi sulkea pois uusia väkivaltarikoksia. Meillä on ollut viisi murhaa viime päivinä, pohjoisen alueen poliisikomentaja Patrick Ungsäter kertoi.

Pääministeri Stefan Löfvenin mukaan kovia toimia tarvitaan. Hän lupasi EU:n huippukokouksessa Brysselissä Ruotsin poliisille tarvittavat resurssit.

Poliisin erikoisoperaatiossa työskentelevän Gunnar Appelgrenin mukaan kaikkia konfliktipesäkkeitä ei nykyresurssein ole mahdollista paikallistaa.

– Olemme tilanteessa, jossa ampumiset ja rikollisuus todennäköisesti jatkuvat, Appelgren sanoo.

Tukholmassa on kirjattu alkuvuodesta jo 17 ampumavälikohtausta, joissa on kuollut 7 ja haavoittunut 14 ihmistä. Poliisin mukaan verenvuodatus näyttää rajoittuvan rikollisjengipiireihin.

Tukholmassa on poliisin arvion mukaan tällä hetkellä käynnissä 12 jengikonfliktia, 6 pohjois- ja 6 eteläosassa. Pelkästään eteläisen Tukholman alueella on takavarikoitu 17 rynnäkkökivääriä. 

Poliisiautolla sairaalaan 

Eilisillan välikohtaus tapahtui Kistan kaupunginosan keskustassa asuinalueella. Poliisi sai ilmoituksen kahdesta ammutusta miehestä ja paikalta kovaa vauhtia poistuneesta autosta.

Paikalle tullut partio havaitsi miesten vammat niin vakaviksi, ettei ambulanssia jääty odottamaan. Uhrit vietiin poliisiautolla sairaalaan, missä he kuolivat vammoihinsa.

Ketään ei ollut vielä torstaina otettu kiinni kaksoismurhasta epäiltynä. Poliisi ei myöskään suostunut arvailemaan teon motiivia.

– En voi kommentoida tätä muuten kuin että uhrit kuuluvat näihin jengipiireihin ja ovat meille entuudestaan tuttuja, Ungsäter sanoi.

Aftonbladet-lehden poliisilähteiden mukaan toinen miehistä oli korkeassa asemassa Leijona-nimellä tunnetussa rikollisjärjestössä. Lähteiden mukaan molempia miehiä oli ammuttu päähän lähietäisyydeltä.

Viikko on ollut Tukholman alueella verinen sillä tiistaina Hallonbergenissä pääkaupungin luoteispuolella surmattiin pariskunta. Poliisi avasi tulen teon keskeyttämiseksi, mutta uhreja ei voitu pelastaa.

Lisäksi samana päivänä Botkyrkan Albyssä löytyi porraskäytävästä kuollut mies. Myös tässä tapauksessa poliisi epäilee rikosta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.