Mainos

Tukholmaan uusi suurlähettiläs lähtöpassit saaneen Viinasen tilalle

Ulkoasiainneuvos Matti Anttonen nimitetään uudeksi suurlähettilääksi Tukholmaan. Valtioneuvoston esittämä nimitys tehdään huomenna presidentin esittelyssä.

Anttonen toimii nyt taloudellisista ulkosuhteista vastaavana alivaltiosihteerinä. Hän on parhaillaan vienninedistämismatkalla Intiassa.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kertoi eduskunnassa pitävänsä Anttosta parhaana hakijana. Soini kehui Anttosta erittäin kokeneeksi virkamieheksi.

Anttonen on tehnyt pitkän uran Venäjään liittyvissä tehtävissä ja toimi Moskovan-suurlähettiläänä vuosina 2008–2012. Hän on johtanut ulkoministeriön itäosastoa ja työskennellyt myös Suomen Washingtonin-lähetystössä ja Geneven YK-edustustossa.

Anttosen esitetään aloittavan tehtävässä vuodenvaihteessa. Tukholman suurlähettilään paikka vapautui, kun suurlähettiläs Jarmo Viinanen kutsuttiin Tukholmasta pois.

Viinanen palasi Helsinkiin syyskuussa, koska hänen oli sisäisessä tarkastuksessa todettu käyttäytyneen epäasiallisesti tehtävässään. Viinasta on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan epäilty seksuaalisesta häirinnästä.

Hän on itse kiistänyt nämä syytökset.

Soinin mukaan Viinanen työskentelee tällä hetkellä johtotehtävissä ulkoministeriön asevalvonnan yksikössä.

Ulkoministeriö kertoi viime kuussa, että Viinaselle järjestetään lähiaikoina kuuleminen epäasiallisesta käytöksestä. Sen mahdollisia seuraamuksia voivat olla kirjallinen varoitus tai irtisanominen.

Soini ei osannut sanoa, koska kuuleminen pidetään. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.