Mainos

Tukes: Vuosi 2016 oli synkkä – sähköpaloissa kuoli tavallista enemmän ihmisiä, joukossa lapsia

Viime vuosi oli sähköpalokuolemien osalta synkkä: yhteensä 21 ihmistä kuoli paloissa. Menehtyneistä viisi oli lapsia, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes tiedotteessaan.

Sähköpaloissa kuolleita oli vuonna 2016 tavallista enemmän, sillä 2010-luvulla uhreja on ollut keskimäärin noin 15 vuodessa.

Sähköpalolla tarkoitetaan tulipaloa, joka saa alkunsa sähkölaitteesta tai –laitteistoista. Yhteensä sähköpaloja kirjattiin Tukesin mukaan pelastustoimen rekisteriin viime vuonna jopa 2660.

Ylivoimaisesti eniten, yhteensä 971 sähköpaloa aiheuttivat liedet ja uunit. Seuraavaksi eniten paloja aiheuttivat valaisimet (178 kappaletta) ja kiukaat (122 kappaletta).

– Sähkölaitteesta alkaneen palon syynä on useimmiten ihmisen toiminta – huolimattomuus, käyttö- ja asennusohjeiden vastainen toiminta, huollon laiminlyönti tai laitteen vaurioituminen, kertoo Tukesin sähkölaitteet –ryhmän ylitarkastaja Jukka Lepistö.

– Yleisin palon aiheuttaja on lieden unohtuminen päälle tai sen kytkeytyminen vahingossa päälle, jolloin liedelle jäänyt ruoka tai palava materiaali on syttynyt tuleen. Kiuaspaloissa pyykin kuivattaminen kiukaan yläpuolella sekä kiukaalle kuulumattomat esineet ovat tavallisimpia palon aiheuttajia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja