Kolmannes tulipaloista saa alkunsa laitteesta tai sähköjärjestelmästä – asiantuntija antaa tällaiset turvallisuusvinkit

3:22
Katso myös video: Asuintalojen tulipaloja on ollut huomattavasti enemmän viime vuoteen verrattuna.

Finanssiala ry:n mukaan noin kolmannes kaikista tulipaloista saa alkunsa sähkölaitteesta tai -järjestelmästä. Erityisesti akkujen kanssa on oltava huolellinen.

– Kaikkia kodin akullisia laitteita kannattaa ladata kovalla, palamattomalla alustalla. Laite kannattaa myös irrottaa laturista heti, kun se on latautunut, johtava asiantuntija Petri Mero kertoo Finanssialan verkkosivuilla.

Vakuutusyhtiö If tiedotti tämän kuun alussa, että kodin laitteiden latauksesta syttyneet tulipalot ovat yleistyneet merkittävästi.

– Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes kertoo, että sekä Suomessa, että muualla maailmassa on raportoitu etenkin sähköisten kulkuvälineiden akkuongelmien seurauksena syttyneistä tulipaloista, kerrotaan Finanssialan verkkosivuilla.

Finanssiala tähdentää, että niin isojen akkujen kuin kuin muidenkin sähkölaitteiden kanssa on tärkeintä noudattaa käyttöohjeita.

– Akkua on käytettävä ja ladattava oikein ja on varottava kolhimasta akkua tai laitetta. Ennen käyttöä tulee tarkistaa laitteen ja akun kunto.

Finanssialan mukaan palo-, murto- ja vuotovahinkojen määrät ja korvaussummat pienenivät viime vuonna. Vakuutusyhtiöt korvasivat näitä vahinkoja runsaan 380 miljoonan euron edestä.

– Yksi syy vahinkojen vähenemiseen on varmasti se, että ihmiset olivat koronarajoitusten takia paljon kotosalla. Toisaalta suurvahingoissa, jotka ovat yleensä tulipaloja, vahingot saattavat olla pahimmillaan kymmeniä miljoonia euroja. Jos vuoden aikana sattui muutama suurpalo vähemmän, se näkyy heti korvausmäärissä, Mero kertoo.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja