Mainos

Tukehtumisvaarallinen nalle vedettiin myynnistä

Ruotsalaisvalmisteinen lelu on heppoista tekoa. Jos lapsi pääsee käsiksi nallen sisällä olevaan helistimeen, voi se aiheuttaa tukehtumisvaaraan.

Teddy Baby 5004 -helistinnalle on vedetty pois Suomen myynnistä vaarallisena leluna.

Vaaleansininen, noin 17 sentin korkuinen helistinnalle voi aiheuttaa tukehtumisvaaran.

Kuluttajavirasto testautti ruotsalaisen Teddykompanietin valmistuttaman helistinnallen Tullilaboratoriossa kuluttajalta saamansa ilmoituksen perusteella. Standardin mukaisessa lelujen turvallisuutta koettelevassa vetotestissä nallen pää- ja kaulasaumat repesivät niin, että lapsi voi repeytymän kautta päästä käsiksi nallen sisällä olevaan helistimeen.

Helistin on niin pieni, että se voi mahtua lapsen nieluun ja aiheuttaa tukehtumisvaaran.

Teddykompaniet testautti helistinnallen myös ruotsalaislaboratoriossa Kuluttajaviraston pyynnöstä, mutta standardin vaatimukset eivät täyttyneet tässäkään testissä. Kuluttajavirasto ei ole myöskään saanut näyttöä siitä, että Teddykompaniet olisi testauttanut Teddy Babyn ennen sen markkinoille päästämistä.

Tukehtumisvaarasta huolimatta helistinnallen turvallisuutta on käytetty myynninedistämisessä. Nalleen kiinnitetyn lapun mukaan se on turvallinen, koska se on testattu standardien mukaan.

Kuluttajaviraston mukaan Suomeen on toimitettu yli 1700 Teddy Baby -nallea. Nallen voi palauttaa myyntipaikkaan ja neuvotella hyvityksestä kuluttajansuojalain virhesäännösten nojalla. Palautukseen ei tarvita kuittia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.