Tuijotatko vaa'an lukemia liian tarkkaan? Jälleen yksi muutoskuva todistaa, miksi se ei kannata

Tuijotatko vaa'an lukemaa liian kriittisesti?

Moni painoaan tarkkaileva kauhistelee ajatusta, että vaaka näyttäisikin suurempia lukemia kuin edellisellä viikolla. Fitness-bloggari Clair Maxwell haluaa kuitenkin muistuttaa kaikkia siitä, ettei vaa'an lukema merkitse kaikkea. 

Maxwell itse pudotti tahattomasti liki kuusi kiloa murrettuaan leukansa ja jouduttuaan nestemäiselle dieetille toipumisen ajaksi. Kun Maxwell toipumisen jälkeen kerrytti painoaan 53 kilosta 59 kiloon, julkaisi hän ennen ja jälkeen -kuvaparin painonnousustaan todistaakseen, että kuka tahansa voi tuntea olonsa mahtavaksi ja näyttää upealta, vaikka ei olisikaan hoikimmillaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Maxwell kertoo vasemmanpuoleisen kuvan olevan otettu muutama viikko leuan murtumisen ja sitä seuranneen laihtumisen jälkeen. Oikeanpuolimmainen kuva puolestaan on otettu hiljattain.

– En ole koskaan tuijottanut vaa'an lukemia, en edes omistanut vaakaa ennen viime vuotta. Mutta jostain syystä pienemmän lukeman näkyminen vaa'alla sekoitti päätäni vähän, nainen kertoo.

Maxwell sanoo tienneensä, että hänen pitäisi saada lisää painoa, mutta tiedostavansa, että moni yhdistää pienemmän lukeman vaa'assa parempaan elämään.

– Tietenkään tämä ei ole totta, mutta luulen, että se on juurtunut meihin yhteiskunnan toimesta. Ja rehellisesti sanottuna, tiesin, että minun piti saada painoa takaisin, mutta en nähnyt siihen mitään kiirettä. En ajatellut näyttäväni epäterveeltä. Ajattelin näyttäväni hyvältä... hoikalta jopa. Vasta kun näin tämän vasemmanpuoleisen kuvan, muistan ajatelleeni: "Voi hitto, ei ole tosiaankaan takapuolta enää." Mikä on hauskaa tiettyyn pisteeseen asti, mutta on myös hiukan pelottavaa, kuinka joku asia voi olla niin juurtunut meihin (vaa'an pienempi lukema) ja ilmennämme sitä jopa tiedostamattamme, Maxwell toteaa.

Nainen kehottaakin asettamaan tavoitteita, jotka liittyvät siihen, mitä näkee peilissä ja miltä itsestä tuntuu omassa vartalossaan.

– Vaa'an lukema voi olla merkki kehityksestä, mutta ei ainoa merkki, hän muistuttaa.

– Katson näitä kuvia ja oikealla on joku, joka on terve, onnellinen, itsevarma ja ne ovat asioita, joihin pyrin.

Pieni herkuttelu ei pilaa saavutettuja tuloksia

Maxwell on aiemmin jakanut myös toisen kuvaparin, jonka avulla hän haluaa todistaa, että myöskään herkuttelu välillä ei ole pahasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Maxwell kertoo, ettei jännitä lihaksiaan kuvissa. Kuvat on otettu kolmen päivän herkuttelujakson ja treenaamattomuuden jälkeen. Maxwell kertoo jakaneensa kuvan todistaakseen, etteivät saavutetut tulokset pyyhkiydy pois muutaman päivän huonon syömisen ja treenien väliin jättämisen vuoksi. Nainen kertoo syövänsä "puhtaasti" 70 prosenttia ajasta, mutta herkuttelevansa lopun aikaa.

***

2:50

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja