Tuija Pehkosen menu

Tuija Pehkosen ostoskassin sisällöstä valmistui paistettuja ruusukaaleja, kampasimpukoita jouluiseen tapaan, rapsakkaa pekonia, porkkanamuusia, kengännauharanskalaiset ja appelsiinijälkiruoka.

Tuijan ostokset:

  •  1 prk (670g) Suolakurkku
  • 1 nippu (5 kpl) Porkkana
  • 2 kpl Punajuuri
  • n. 7 kpl Kampasimpukka
  • 400 g Ruusukaali
  • 1 Appelsiini

Lahjapakettiin: maidoton minttusuklaa (vaihtavat lahjan punaisen keittiön kanssa eli saavat glögin)

Paistetut ruusukaalit

  • 400 g ruusukaali
  • 1 sitruunan mehu
  • raastettua sitruunan kuorta
  • 2 suolakurkkua
  • Suolaa
  • Rypsiöljyä uppopaistamiseen

Pese ruusukaalit ja kuivaa ne huolellisesti. Uppopaista kokonaiset ruusukaalit 160 asteisessa öljyssä.

Pilko suolakurkut, lisää joukkoon sitruunamehu, sitruunankuori ja ripaus suolaa.

Pyörittele ruusukaalit sitruunankuorikastikkeessa ja tarjoa.

Kampasimpukka jouluyllätys

  • n. 7 kpl Kampasimpukoita
  • voi
  • suola

Paista kampasimpukat voissa pannulla, lisää ripaus suolaa. Paista kampasimpukat reilun minuutin per puoli kuumalla pannulla.

Rapsakka pekoni

  • 150g Pekonia

Paista pekonisuikaleet rapsakoiksi 200 asteisessa uunissa, n. 5 min

Porkkanamuusi

  • 1 nippu (5 kpl) Porkkana
  • Kasvisliemi
  • Voi
  • Suola

Pese porkkanat, ota kannat pois. Keitä porkkanat kasvisliemessä 8-10minuuttia.  

Survo porkkanat muusiksi, lisää ruokalusikallinen voita ja vähän suolaa sekaan ja sekoita. Kokoa lautaselle annos muusista, kampasimpukoista ja pekonista.

Kengännauharanskalaiset

  • Peruna
  • Öljy
  • Suola
  • Pekonia

Kuori perunasta ohuita nauhoja ja uppopaista 160 asteisessa öljyssä. Mausta suolalla. Kasaa kuppiin ranskalaisia seka siivu uunissa paahdettua pekonia.

Appelsiinijälkiruoka

  • 1 appelsiini
  • Minttua
  • 2 rkl glögiä

Fileroi appelsiini, asettele renkaaksi lautaselle, hienonna päälle tuoretta minttua ja valuta päälle glögiä.

Lue myös:

    Uusimmat