Pimeälle tielle ansaksi jätetyn kaivurin omistaja hämillään: Poliisista ei ole kuulunut mitään, eikä asiaa ole selvitelty – "Onhan tämä vähän isompi asia kuin joku peräkärryvarkaus"

Mitä ihmettä? Valoton, täysin pimeä kaivinkone oli ajettu poikittain keskelle tietä Klaukkalassa 0:30
Katso videolta, miten kaivuri oli aseteltu ajoradalle:

Poikittain keskelle autotietä jätetty minikaivuri säikäytti autoilijat Nurmijärvellä itsenäisyyspäivänä. Kaivurin vuokranneesta yrityksestä ihmetellään, miksei poliisi ole ottanut heihin yhteyttä vaarallisesti parkkeeratun työkoneen mysteerin selvittämiseksi.

Kaivuri oli jätetty poikittain keskelle Hämeenlinnantietä, eli tietä numero 130, Nurmijärven Klaukkalassa. Poliisille asiasta ilmoitettiin eilen iltayhdeksän jälkeen. Poliisi siirsi kaivurin tapahtumapaikalta läheiselle parkkipaikalle.

MTV Uutisille vaarallisesti pysäköidystä kaivurista kertoi lukija, joka myös alun perin soitti asiasta hätäkeskukseen. Hänen mukaansa kaivuri oli todellinen vaaranpaikka, ja onnettomuudelta vältyttiin aiemmin paikalle saapuneen autoilijan ilmoitettua vaarasta valojen ja hätävilkkujen avulla. 

Koneen omistaa Klaukkalasta käsin toimiva Raksakone Oy. Yrittäjä Tuomo Lehtonen kertoo, että kaivuri oli viety tapahtumapaikan lähistölle iltapäivällä, sillä se oli vuokrattu käyttöön maanantaiksi. Koneen etäseurannan perusteella kaivuri oli kuitenkin käynnistetty luvatta kello 20.38 ja sammutettu kolme minuuttia myöhemmin. Lehtosen mukaan aika riittää lähinnä koneen siirtämiseen.

Lehtonen on varma, ettei koneen vuokranneella taholla ole mitään tekemistä vaarallisen tempauksen kanssa.

– Kyse on todella isosta yrityksestä. Se on varma, että he eivät liity asiaan mitenkään.

"Kolme tuhatta kiloa rautaa keskellä tietä..."

Kuka sitten siirsi kaivurin keskelle tietä? Sitä Lehtonen ei tiedä – ja siihen hän itsekin haluaisi vastauksen. Siksi hän pitääkin erikoisena, ettei poliisi ole ollut häneen yhteydessä tapauksen tiimoilta.

Poliisi kertoi aiemmin MTV Uutisille, että tapauksessa ei toistaiseksi ole tullut ilmi rikosilmoitusta vaativia seikkoja, eikä rikosilmoitusta siten ole tehty.

Lehtonen pitää poliisin reaktiota erikoisena:

– Normaalisti jos meiltä varastetaan jotain, niin asia kirjataan ylös ja tutkinnanjohtaja ottaa jonkun ajan päästä yhteyttä. Onhan tämä vähän isompi asia kuin joku peräkärryvarkaus.

Lehtosen arvion mukaan keskelle tietä pysäköity kaivuri olisi voinut aiheuttaa suurenkin turman.

– Kolme tuhatta kiloa rautaa keskellä tietä… On onni onnettomuudessa, että mitään ei tapahtunut.

– Kaiken näköisiä tilanteita mekin olemme nähneet ja kokeneet, ja tämä on kyllä näistä kaikista ihmeellisin.

Yrittäjä ei ole itse tehnyt tapaukseen liittyen toistaiseksi rikosilmoitusta.

– En minä tiedä tai osaa sanoa, mitä tässä tilanteessa kannattaisi tehdä. Odotin, että poliisista oltaisiin meihin yhteydessä, hän kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat