Tuhannet thaimaalaislapset tienaavat elantonsa myymällä seksiä

Thaimaata on kutsuttu epävirallisesti vuosien ajan Aasian seksiturismin keskukseksi, eikä syyttä. Thaimaassa, erityisesti sen vilkkaimmissa turistikohteissa, vierailevan turistin on lähes mahdotonta olla huomaamatta maassa kukoistavaa seksikauppaa. Mikä surullisinta, alalla työskentelee myös tuhansia lapsia.

Thaimaalaissanomalehden, Pattaya Daily Newsin tietojen mukaan pelkästään Pattayalla on arviolta 2000 alaikäistä, jotka ovat jollakin tavalla mukana seksibisneksessä. Monet heistä ovat kotoisin Thaimaan tai naapurimaiden köyhistä maalaiskylistä. Heillä ei useinkaan ole ollut mahdollisuutta käydä koulua, eikä heidän vanhemmillaan ole varaa elättää heitä.

Yleisimmin lapsi päätyy seksialalle, kun hänen köyhät ja epätoivoiset vanhempansa ovat myyneet hänet lapsiprostituutioringin välittäjälle. Hän voi myös olla koditon ja joutuu myymään itseään selvitäkseen hengissä tai koska hänen sukulaisensa tai ystävänsä painostavat häntä ryhtymään alalle, kertoo Pattaya Daily News.

Prostituutio levinnyt maan joka kolkkaan

Turistien kertoman mukaan seksibisnes näyttäytyy räikeimmillään nimenomaan Pattayalla, mutta siltä ei pääse sulkemaan silmiään rauhallisemmissakaan turistikohteissa. Hiljattain Krabilla lomaillut suomalaisnainen vahvistaa väitteen:

– Ongelma ei varsinaisesti hyppinyt silmille, mutta kyllä prostituoituihin kaduilla törmäsi, hän toteaa.

– Kata Beachillakin oli baareja, joissa nuoret tytöt istuskelivat odottelemassa herraseuraa, Phuketissa vieraillut turisti sanoo.

Väite pitää paikkansa myös viime helmikuussa Studio55-ohjelman vieraana olleen, Thaimaan Koh Samuilla asuvan Sinimeri Niinikosken mukaan.

– Onhan siihen syynsä, että Thaimaahan lentävät koneet ovat täynnä miehiä, Niinikoski sanoi ohjelmassa luoden merkitsevän katseen kameraan.

Studio55/Elina Rantalainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja