Satoja nuoria hoidettu kuumuuden takia partiolaisten jättitapahtumassa Etelä-Koreassa – leirillä mukana satoja suomalaisia

Kuumuusaallosta kärsivässä Etelä-Koreassa on parhaillaan menossa maailmanjamboree, johon osallistuu kymmeniätuhansia partiolaisia.

Etelä-Koreassa satoja nuoria on hoidettu kuumuuden takia partiolaisten kansainvälisessä jättitapahtumassa, järjestäjät kertoivat keskiviikkona. Järjestäjien mukaan ensimmäisenä yönä leirintäalueella noin 400 ihmisellä oli kuumuuden aiheuttamaa uupumusta. Ihmisiä on hoidettu väliaikaisessa sairaalassa leirintäalueella.

Etelä-Korean länsirannikolla Saemangeumissa on parhaillaan käynnissä partiolaisten kansainvälinen maailmanjamboree. Leirille osallistuu noin 43 000 partiolaista eri puolilta maailmaa.

Tapahtuma järjestetään Pohjois-Jeollan maakunnassa, jossa päivälämpötilat ovat olleet noin 35 astetta.

Satoja suomalaisia osallistuu tapahtumaan

Suomen Partiolaisten viestintä- ja markkinointipäällikkö Anna Koroma-Mikkola sanoi STT:lle, että yksikään tapahtumaan osallistuvista suomalaisista ei ole joutunut sairaalaan ja jamboree jatkuu suunnitelmien mukaan.

– Suomalaisilla on kaikki ihan hyvin. He ovat illan (paikallista aikaa) olleet katsomassa avajaisia ja upeata ohjelmaa siellä, Koroma-Mikkola sanoi keskiviikkona.

Suomalaisilla partiolaisilla on Koroma-Mikkolan mukaan ollut pienempiä kuumuuteen liittyviä vaivoja, jotka on pystytty hoitamaan leirissä. Suomesta tapahtumaan osallistuu partiolaisten verkkosivujen mukaan 900 partiolaista. Heistä runsaat 600 on leirille osallistuvia noin 14–17-vuotiaita nuoria. Leiriläisten mukana jamboreelle lähti noin 300 aikuista.

Partiolaisten maailmanjamboree jatkuu 12. elokuuta asti.

Korkein mahdollinen lämpövaroitus annettu

Korean niemimaalla kärsitään tällä hetkellä kuumuusaallosta.

Etelä-Korean hallitus on antanut maahan korkeimman mahdollisen lämpövaroituksen. Tänä kesänä Etelä-Koreassa on raportoitu tähän mennessä 23 kuumuuteen liittyvästä kuolemantapauksesta, Yonhap-uutistoimisto kertoo.

Yonhapin mukaan kuumuuteen liittyvien kuolemien määrä on yli kolminkertainen verrattuna viime vuoteen.

Myös Pohjois-Koreassa valmistaudutaan helleaaltoon. Osassa maata lämpötilojen odotetaan nousevan 37 asteeseen.

Tulevatko helteet olemaan jokavuotinen ja aina vain kuumempi ilmiö? 2:21
Tulevatko helteet olemaan jokavuotinen ja aina vain kuumempi ilmiö?

Juttua on päivitetty lisätiedoilla kello 12.28 ja 17.54.

Lue myös:

    Uusimmat