Mainos

Tuhannet palestiinalaiset osoittivat mieltään Arafatin puolesta

Palestiinalaiset marssivat Arafatin puolesta. Äärijärjestö Jihad uhkaa iskuilla, jos Arafatin matkustuskieltoa ei peruta.

Radikaalin palestiinalaisjärjestön Islamilaisen jihadin edustaja on tänään uhannut järjestön iskevän Israelia vastaan, jos juutalaisvaltio ei kumoa palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin matkustuskieltoa. -Jihadin aseellinen siipi vastaa todennäköisesti kotien tuhoamiseen Rafahissa, Israelin harjoittamiin salamurhiin ja Arafatin matkustuskieltoon, sanoi järjestön edustaja Gazassa.

Israelin pääministeri Ariel Sharon sanoi tänään Maariv-lehden mukaan, että on parempi että Arafat on Ramallahissa kuin että hänet karkotettaisiin palestiinalaisalueiden ulkopuolelle, koska "ulkopuolelta hän voisi aiheuttaa enemmän harmia". -Hän avaa ikkunansa Ramallahissa ja näkee meidän panssarivaunumme ja tietää, ettei hän pääse mihinkään. Hän haluaa kiihkeästi matkustaa ja se tekee hänet sairaaksi, koska hän tietää, että hän on motissa meidän vankinamme, Sharon sanoi.

Palestiinalaiset osoittivat mieltä

Tuhannet palestiinalaiset osoittivat tänään Gazassa ja Länsirannalla mieltään Jasser Arafatin puolesta. Yli 10 000 mielenosoittajaa tuomitsi Gazassa "palestiinalaiskansaan ja sen johtajaan kohdistuvat epäoikeudenmukaiset saartotoimet".

Arafat on ollut joulukuun alussa lähtien matkustuskiellossa Ramallahissa Länsirannalla. Israel on vaatinut Arafatia pidätyttämään israelilaisen matkailuministerin surmaajat ennen kuin matkustuskielto kumotaan.

Mieltään osoittaneet palestiinalaiset pahoittelivat myös "kansainvälisen yhteisön hiljaisuutta pääministeri Ariel Sharonin rikosten edessä". Mielenosoituksen järjestivät Kansalliset ja islamilaiset joukot -niminen kattojärjestö, johon kuuluu 13 palestiinalaista ryhmää, mm. Fatah, Hamas ja Islamilainen jihad.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.