Mainos

Tshetsheenisivut avataan uudelleen suomalaispalvelimella

It-yrittäjä Mikael Storsjö avaa uudelleen kohutut tshetsheenien internetsivut suomalaisella palvelimella. Storsjön mukaan sivuilla ei ole Suomen lainsäädännön vastaista aineistoa.

Kiistellyt tshetsheenien internetsivut aiotaan avata uudelleen suomalaisella palvelimella. It-yrittäjä Mikael Storsjö alkaa ylläpitää Kavkazcenter.com-sivuja vielä tämän viikon aikana. Storsjö pitää palvelimen ylläpitämistä periaatteellisena asiana. Hän tahtoo tukea informaation välitystä Kaukasiasta.

- Toinen peruste on se, että Suomessa tehtiin virhe syksyllä, kun ryhdyttiin toimenpiteisiin sivuja vastaan. Ja kun on tehty väärin, asiat pitää korjata, Storsjö korostaa.

Storsjö sulki ylläpitämänsä tshetsheenisivut syyskuussa, kun suojelupoliisi oli ottanut häneen yhteyttä. Venäjä ilmoitti pitävänsä Kavkazia terroristien tiedotuskanavana ja ulkoministeri Erkki Tuomiojakin moitti sivujen sisältöä.

- Olen tavannut sivujen sisällön tekijöitä ja seuraan sisältöä päivittäin. Meidän lainsäädäntömme vastaista aineistoa sivuilla ei ole, Storsjö korostaa.

Usealla palvelimella

Storsjö jatkaa edelleen sivuston ylläpitämistä myös hallinnoimallaan ruotsalaispalvelimella. Sivut avattiin hänen mukaansa liettualaisellekin palvelimelle uudelleen pari kuukautta sitten.

- Tarkoitus on saada sivusto myös saksalaiselle palvelimelle. Kun sivustot ovat tarpeeksi monessa paikassa, yritykset niiden sulkemiseksi ovat paljon heikommat.

- Sivuja vastaan tapahtuu myös aika paljon hyökkäyksiä, joilla ne yritetään saada kaatumaan. Jos sivusto on monessa paikassa, pystymme jakamaan tätä rasitusta, Storsjö sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.