Mainos

Tshernomyrdin Suomeen neuvottelemaan Kosovosta

Venäjän Kosovo-lähettiläs Viktor Tshernomyrdin saapunee vierailulle Suomeen alkavalla viikolla. Vierailun alustavasta aikataulusta sovittiin päättyneellä viikolla, kun Tshernomyrdin otti yhteyttä presidentti Martti Ahtisaareen.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan Ahtisaareen ollaan oltu viime päivinä eri tahoilta tiiviisti yhteydessä Kosovon kriisin osalta. Näissä yhteydenotoissa on korostettu hänen poikkeuksellisen laajaa kokemustaan kriisien hoidossa mm. Balkanilla. Tähän liittyi myös Ahtisaaren perjantainen matka Hannoveriin tapaamaan EU:n puheenjohtajamaan Saksan liittokansleria Gerhard Schröderiä.

Presidentti Ahtisaari arvioi eilen Eurooppa-päivän juhlapuheessaan, että alkava viikko on erittäin kriittinen Kosovon kriisin ratkaisun löytymisen kannalta. Hän muistutti Suomen olevan näissä neuvonpidoissa yhä vastuullisemmassa asemassa. Kosovon kriisi on esillä myös Ranskan presidentin Jacques Chiracin huomenna alkavalla Suomen-vierailulla.

Tshernomyrdin tapasi eilen Saksassa Schröderin, tuoreen YK-lähettilään Carl Bildtin ja Kosovon albaanijohtajan Ibrahim Rugovan. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Tshernomyrdin soitti myös Jugoslavian presidentille Slobodan Milosevicille ja sanoi saaneensa puhelinkeskustelusta "rohkaisevia tuloksia".

Tshernomyrdin kertoi tapaavansa Yhdysvaltain apulaisulkoministerin Strobe Talbottin Moskovassa ja lentävänsä sitten Helsinkiin tapaamaan Ahtisaarta. Näiden tapaamisten jälkeen Tshernomyrdin uskoo, että hänellä on konkreettisia ehdotuksia esitettävänä Milosevicille ja hän aikoo tavata tämän henkilökohtaisesti, Itar-Tass kertoi.
(MTV3-Reuters-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.