Mainos

Tshekin tv-kiista jatkuu

Kiistely Tshekin valtiollisen televisioyhtiön johdon ja sen toimittajien välillä jatkuu. Tv-ruudut olivat myöhään eilen edelleen enimmäkseen pimeinä, ja toimittajajoukko miehitti tv-yhtiön päämajaa yhtiön johtajan Jiri Hodacin vastalauseista huolimatta.

Myöhään illalla tuhannet ihmiset osoittivat mieltään vallatun tv-yhtiön päämajan edustalla Prahassa. Myös Tshekin presidentti Vaclav Havel ja pääministeri Milos Zeman ovat ilmaisseet varovaisen tukensa kapinallisille toimittajille. Pariisissa toimiva lehtimiesten sananvapautta puolustava RSF (Reporters without Borders)-järjestö arvosteli Hodacia ja kehotti kuuntelemaan toimittajien kritiikkiä.

Tshekin audiovisuaalinen neuvosto tuomitsi eilen päämajan valtauksen, koska Hodacilla on neuvoston mukaan laillinen oikeus vastata ohjelmiston lähettämisestä kanavalla. Riita leimahti jouluaattona, kun lukuisat tv-toimittajat valtasivat tv-studiot protestina yhtiön uuden johtajan nimitystä vastaan.

Toimittajien mielestä Jiri Hodacin nimitys ei sovi, koska hänellä on liian läheiset kytkökset konservatiivipuolueeseen. Tshekin parlamentti kokoontunee lähipäivinä hätäistuntoon televisiokiistan vuoksi.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.