Koronapositiivinen Tshekin presidentti nimitti uuden pääministerin lasikuution sisältä pyörätuolissa nuokkuen

1:39
Presidentti nimitti pääministerin lasikuution sisältä. Katso erikoinen seremonia yläpuolelta löytyvältä videolta.

Tshekin 77-vuotiaalla presidentillä on takana rankat kuusi viikkoa. Presidentti nimitti kuitenkin sunnuntaina maalle vihdoin uuden pääministerin.

Presidentti Milos Zeman joutui lokakuun alkupuolella sairaalaan maksaongelmien takia. Milos Zeman on tunnettu ketjupolttaja, ja hänen on lisäksi huhuttu sairastavan maksakirroosia.

Zeman pääsi viime viikon torstaina vihdoin pois sairaalasta, mutta vain hetkeksi: hänellä todettiin samana päivänä koronavirustartunta ja edessä oli paluu lähtöruutuun eli sairaalaan.

Lääkärit olivat kehottaneet presidenttiä jatkamaan hoitoa sairaalassa, sillä riski komplikaatioista on edelleen olemassa. 

Presidentti pääsi kuitenkin lauantaina uudelleen pois sairaalasta, mutta tarkoin ehdoin. Koronapositiivisen Zemanin täytyi eristäytyä kahdeksi viikoksi muista ihmisistä tartunnan vuoksi.


Pääministeri nimitettiin lasikuution sisältä

Presidentin sairausloman vuoksi Tshekkiin ei ole voitu nimittää uutta pääministeriä, sillä hallituksen muodostajan nimittäminen on yksi hänen tehtävistään.

Tshekissä järjestettiinkin sunnuntaina poikkeuksellinen nimittämisseremonia, jossa pyörätuolissa paikalle saapunut presidentti nimitti Tshekin kansalaisdemokraattisen puolueen Petr Fialan uudeksi pääministeriksi lasikuution sisältä.

Katso erityislaatuinen nimittämisseremonia paikalta yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lähde: KameraOne.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja