Spekulaatiot Erdoğanin terveydestä käyvät kuumana Turkissa – poistui kesken tv-haastattelun, perunut vaali- ja edustustilaisuuksia

Tästä haastattelusta Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan poistui kesken lähetyksen 0:21
Tästä haastattelusta Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan poistui kesken lähetyksen.

Turkin istuva presidentti Recep Tayyip Erdoğan on perunut tulevia kampanja- ja edustustilaisuuksiaan sairastelun vuoksi. 

Spekulaatiot presidentin terveydentilasta ovat käyneet kuumana sen jälkeen, kun hän joutui poistumaan tv-haastattelusta tiistaina kesken kaiken. Erdoğan on kuitenkin topuutellut, että huonovointisuuden syynä on normaali sairastelu. 

– Meillä on ollut intensiiviset kampanjapäivät. Minulla on ollut normaalia ärhäkkäämpi vatsatauti, Erdoğan kertoi tv-haastattelussa tiistaina. 

Erdoğan on jättänyt väliin kampanjatilaisuudet Kirikkalessa, Yozgatissa ja Sivasissa. Myös torstaina vihittävän Akkuyun ydinvoimalan vihkijäisiin Erdoğan osallistuu etäyhteyden avulla. 

– Tulen lepäämään kotona lääkärini neuvosta, Erdoğan viestitti pikaviestipalvelu Twitterissä keskiviikkona. 

69-vuotias Erdoğan on Turkin pisimpään toiminut presidentti. Yli 20 vuoden valtakausi on mahdollista katketa, kun Turkissa järjestetään presidentti- ja parlamenttivaalit toukokuussa. Maassa ei ole oltu tyytyväisiä istuvan presidentin talouspolitiikkaan, joka on kiristänyt kansalaisten elinkustannuksia. 

Lue myös:

    Uusimmat