Tsekkimerkin uutuus todistaa, että sähköautokin voi olla klassisen kaunis – nyökkää kunnioittavasti eurooppalaisille urheiluautoperinteille

1:03
Onko Luka EV peräti maailman kaunein sähköauto? Katso video ja päätä itse!

Tsekkiläisen MW Motorsin Luka EV on äärimmäisen kevyt sähköauto.

Kerroimme juuri tsekkiläisen MW Motorsin tekemästä, alun perin neuvostovalmisteisen ja Suomen armeijankin käyttämän UAZ-maastoauton villistä sähkökonvertoinnista.

Pölyn hieman laskeuduttua on aika esitellä saman yrityksen toinen, äärimmäisen kiinnostava ja kaunis sähköautoprojekti.

815-kiloinen Luka

Luka EV on klassista eurooppalaista urheiluautoperinnettä kunnioittava sähköauto, joka on suunniteltu ja valmistettu Tsekeissä. Viehättävän retrokuoren sisällä piilee klassista tyylikkyyttä modernein vivahtein henkivä ohjaamo. Esimerkiksi mittaristona ja tietoviihdekeskuksena toimivat nykyaikaiset monitoiminäytöt.

Alumiinikorisen kaksipaikkaisen ja nelimetrisen auton avaintekijä on keveys – painoa on akkuineen päivineen vain 815 kiloa. Se mahdollistaa valmistajan mukaan vain noin 6,8 kilowattitunnin energiankulutuksen sadalla kilometrillä. Vertailun vuoksi Tesla Model 3:n kulutus on noin 15 kWh/100 km ja Audi Q5 plug-in hybridin noin 17–19 kWh/100 km.

Akuston kapasiteetti on 21,9 kilowattituntia. Toimintamatkaksi luvataan 300 kilometriä.

Autossa on neljä pyöriin sijoitettua 12,5 kilowatin sähkömoottoria. Kontti ja ”konehuone” säästyvät näin tavaratiloiksi. Yhteisteho on 66 hevosvoimaa ja huippunopeus 146 km/h. Sataseen kiihdytys vie 9,6 sekuntia.

MW Motors kertoo myyvänsä jo autoja. Hinta ilman veroja on varsin houkutteleva, 40 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja